Συλλογή μηνυμάτων ελπίδας κατά του καρκίνου

Όταν η Χριστίνα Κελεσίδου επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, του ζήτησε να γράψει σε ένα κομμάτι χαρτί ένα μήνυμα ελπίδας για τον καρκίνο, κάτι που θα «αγγίζει» την ψυχή εκείνου που παλεύει με τη νόσο και την καρδιά όσων βρίσκονται γύρω του διαρκώς και τον υποστηρίζουν. Εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά και το δικό του μήνυμα έμελλε να λάβει μια σημαντική θέση στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2006 η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της είναι από τότε η δημιουργία μιας συλλογής, ενός λευκώματος, που κάποια στιγμή θα τυπωθεί και θα πωλείται, ώστε τα έσοδά του να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς συλλόγων που ενεργοποιούνται στη μάχη κατά του καρκίνου.

«Αυτή τη στιγμή έχω συγκεντρώσει τουλάχιστον σαράντα μηνύματα και σε αυτά περιλαμβάνονται εκείνα του πρώτου προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Άντριου Άθενς που πέθανε το 2013, του γνωστού σκιτσογράφου Κυρ, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ζάχου Χατζηφωτίου, του ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου, της διευθύνουσας συμβούλου της Μinos EMI, Μαργαρίτας Μάτσα, αλλά και πολύ γνωστών τραγουδιστών όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης και ο Γιώργος Μαζωνάκης» επισημαίνει η κ. Κελεσίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τις αντιδράσεις των ανθρώπων αυτών στο αίτημά της για ένα μήνυμα ελπίδας, η ίδια απαντά πως όλοι τους ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά και με μεγάλη χαρά, αν και μπορεί, όπως λέει, να μην ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. «Με τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό βρεθήκαμε σε ένα τραπέζι και όταν του ζήτησα το δικό του μήνυμα άρχισε να γράφει και να σβήνει στο χαρτί για να καταλήξει με βεβαιότητα στο μήνυμα που ήθελε να μεταφέρει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα μηνύματα της συλλογής μέχρι τώρα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δίνει την ευλογία του στις προσπάθειες καταπολέμησης του καρκίνου και εύχεται «πλούσιαν την δύναμιν» στους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ξεχωρίζουν ακόμη το σκίτσο του Κυρ με τίτλο «ταξιδεύω, άρα ελπίζω» και το ποίημα του Αλέκου Φασιανού «το καραβάκι της ζωής, ξύλο της θάλασσας ταξίδι, στου ανέμου τις βροντές, άρμενο της ελπίδας». «Ζωή είναι όταν οι άνθρωποι ελπίζουν, αγαπούν, φροντίζουν και εργάζονται για να νικηθεί ο καρκίνος» είναι τα λόγια του Άντριου Άθενς και το στιχάκι «ένα καράβι… μια θάλασσα… ένα ταξίδι…, η ελπίδα» το μήνυμα του Αντώνη Ρέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed