Σε υψηλό εννεαμήνου το Bitcoin

από Team MyPortal.gr
sms

Το γνωστότερο και πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα, bitcoin, κινείται σε υψηλό εννεαμήνου, περί τα 26.533 δολ. την Τρίτη, στην τέταρτη συναπτή ημέρα κερδών του, καθώς φαίνεται να επωφελείται του χάους στις διεθνείς αγορές που ακολούθησε την κατάρρευση, την περασμένη εβδομάδα, της Silicon Valley Bank.

Το Bitcoin κερδίζει έτσι περί το 10% στην ημέρα, στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Ιούνιο του 2022. Την Κυριακή σημείωσε άνοδο 7,6% και τη Δευτέρα 9,1%.

Το δολάριο πραγματοποιεί ήπιες μεταβολές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται μεν, αλλά με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τη Federal Reserve να αναμένεται είτε να επιβραδύνει είτε και να σταματήσει την αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίασή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν κάθετα το 2022, καθώς η αύξηση επιτοκίων διεθνώς οδήγησε τους επενδυτές σε εγκατάλειψη περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου. Μια σειρά χρεοκοπιών γνωστών εταιρειών του κλάδου των crypto, μεταξύ άλλων του βασικού ανταλλακτηρίου FTX, οδήγησε πολλούς πελάτες τους σε σοβαρές απώλειες.