Σε τρία χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Ν. Σαρκοζί

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στον Νικολά Σαρκοζί το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σύμφωνα με το Reuters οι κατήγοροι Εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος θα έπρεπε να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να εκτίσει τουλάχιστον δύο.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Σαρκοζί είχε πει ότι ήταν θύμα ψεμάτων και αρνήθηκε ότι διέπραξε ποτέ πράξη διαφθοράς. «Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής», είχε πει στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο «Τι δικαίωμα έχουν να με σέρνουν στη λάσπη έτσι για έξι χρόνια; Δεν υπάρχει κανόνας δικαίου»;

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρκοζί, κατηγορήθηκε πως προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν δικαστή σε αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με έρευνα που πραγματοποιούσε η δικαιοσύνη σχετικά με τα οικονομικά της προεδρικής εκστρατείας του και τις κατηγορίες ότι είχε δεχτεί παράνομες πληρωμές από την κληρονόμο L’Oreal Liliane Bettencourt για την προεδρική εκστρατεία του 2007.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Σαρκοζί πρότεινε να εξασφαλίσει δουλειά στο Μονακό για τον δικαστή Gilbert Azibert σε αντάλλαγμα για τις παραπάνω  εμπιστευτικές πληροφορίες.

No Comments Yet

Comments are closed