Σε Θεσσαλονίκη και Έβρο τα “θωρακισμένα θηρία”

από Team MyPortal.gr
sms

Μετά τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί την συνοριογραμμή του Έβρου, και η ΕΚΑΜ ενισχύθηκε με τα «θωρακισμένα θηρία» Typhoon GSS-300, τα οποία ήταν σε αχρηστία για πέντε ολόκληρα χρόνια στο Τελωνείο του Πειραιά.

Τα συνολικά οκτώ αυτά θωρακισμένα, που θεωρούνται, σύμφωνα με το astinomiko.gr από τα κορυφαία στο είδος τους παγκοσμίως, είχαν κατασχεθεί το 2015, όταν εντοπίστηκαν σε πλοίο με προορισμό την Λιβύη, λόγω της διεθνούς απαγόρευσης στη μεταφορά όπλων προς τη βορειοαφρικανική χώρα.

Συνολικά στα αμπάρια του πλοίου βρέθηκαν δεκαέξι οχήματα, τα οκτώ στρατιωτικού τύπου Typhoon GSS-300, αλλά και πέντε θωρακισμένα πολιτικά οχήματα Toyota Land Cruiser, δύο θωρακισμένα πολιτικά οχήματα BMW και ένα τεθωρακισμένο πολιτικό αυτοκίνητο Mercedes.

Πρόσφατα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία τα παρακάτω οχήματα αφού πρώτα αποκαταστάθηκαν οι ζημίες που είχαν υποστεί λόγω της ακινησίας, συντηρήθηκαν και στάλθηκαν τα έξι στα σύνορα.

Τα άλλα δύο βάφτηκαν μαύρα και διατέθηκαν στην ΕΚΑΜ, που επίσης είχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ανάλογου οχήματος. Το ένα βρίσκεται πλέον στις εγκαταστάσεις τις Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο και το δεύτερο στην ΕΚΑΜ της Θεσσαλονίκης.

 

πηγή: astinomiko