Σε ποιο κόμμα κλείνει το μάτι ο Φίλιππος Πετσάλνικος;

από Team MyPortal.gr
sms

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε καμία μετεκλογική κυβέρνηση» τονίζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος και επί χρόνια στενός συνεργάτης τους Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν είναι υποχρεωτικό σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η χώρα να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, γιατί εκτός από τη συμμετοχή και τη στήριξη σε κυβέρνηση υπάρχει, ως γνωστόν, και η αρχική ψήφος ανοχής», εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ενώ ανέφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας ως παράδειγμα. Εκεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους Συντηρητικούς, αλλά απλά έδωσε στην αρχή ψήφο ανοχής λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα. «Αυτό δείχνει ότι μια τέτοια στάση μπορεί να διαφυλάξει τόσο την ιδεολογική όσο και την πολιτική αυτονομία», σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος, δείχνοντας από το παράδειγμα στο οποίο αναφέρεται ότι κλείνει το μάτι προ τη ΝΔ.

Πάντως σχολιάζοντας την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για μετεκλογική συνεργασία, δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να αποτελέσει το δεκανίκι κανενός.