Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, στις Βρυξέλες.

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 5:20 μ.μ. μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ένα τετ-α- τετ μεταξύ των δύο ηγετών χωρίς την παρουσία συμβούλων, παρά μόνο μεταφραστών.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός στο μήνυμά του στα πλαίσια της συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσης για την αντιμετώπιση των τεράστιων τεκτονικών αλλαγών.

Αναφερόμενος στην πανδημία αλλά και την κλιματική αλλαγή, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να κάνουμε τα αναγκαία βήματα σήμερα για να προετοιμαστούμε για τις κρίσεις που μπορούμε να προβλέψουμε και θα τις φέρει το αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως εν μέσω αυτών των προκλήσεων, ηγέτες αυταρχικών καθεστώτων επιδεικνύουν την ισχύ τους, απειλώντας τη σταθερότητα του δικού μας συστήματος που βασίζεται σε κανόνες και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε το αύριο, να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια επιδιώκοντας προσωπικά συμφέροντα, αλλά αντίθετα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δράσουμε τώρα.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας» δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το German Marshall Fund στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα», συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

No Comments Yet

Comments are closed