Σε εκδήλωση στο Columbia η Ν. Κεραμέως

από Team MyPortal.gr
sms

Σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, με θέμα την εκπαίδευση που προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη (στόχο 4.7 του ΟΗΕ), συμμετείχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 4.7 του ΟΗΕ, που αποτελεί τμήμα του Στόχου 4 για ποιοτική εκπαίδευση για όλους, θέτει ως προτεραιότητα έως το 2030 τη διασφάλιση ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε το δίγλωσσο σχολείο και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Flushing, συναντήθηκε με το νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και την αν. συντονίστρια Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, Ειρήνη Γράψια, με τους οποίους συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ελληνική και ιδιαίτερα την εκπαιδευτική Κοινότητα.

Η Νίκη Κεραμέως συνεχάρη τα μέλη της ελληνικής Κοινότητας για τις άοκνες προσπάθειες διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και εξήγησε ότι το Υπουργείο στέκεται αρωγός, με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με εκπαιδευτικό υλικό και με αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Σήμερα η κ. Κεραμέως αναμένεται να συμμετάσχει στην τελευταία συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τον μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης.