Σε χαμηλά διετίας υποχωρεί το Bitcoin – Απώλειες 70 δισ. για τα κρυπτονομίσματα σε 24 ώρες

από Team MyPortal.gr
sms

Σε τροχιά χαμηλών διετίας βρίσκεται τη Δευτέρα το Bitcoin, το οποίο κατρακυλά τη Δευτέρα, μέσα σε πλαίσιο νομισματικής σύσφιγξης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ενισχυθεί.

Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχωρεί έως και 7,4% και διαπραγματευόταν στα 18.370 δολ. στις 9.45 το πρωί ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, Ether, κατέγραφε απώλειες 6,6%, παλεύοντας να διατηρήσει το ψυχολογικό όριο των 1.300 δολ. Ψηφιακά νομίσματα όπως το XRP και Polkadot κατέγραψαν ισχυρότερες απώλειες.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για άγρια μεταβλητότητα μετά το επικείμενο μεγάλο άλμα στα επιτόκια από την Federal Reserve το οποίο αναμένεται την Τετάρτη, προκειμένου να ελεγχθεί ο καλπάζων πληθωρισμίος. Τα υψηλότερα κόστη δανεισμού στραγγίζουν τη ρευστότητα στην οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων. Οι μετοχές στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέα πτώση τη Δευτέρα, όπως δείχνουν τα futures των βασικών δεικτών, ενώ το δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι ενός καλαθιού των βασικών διεθνώς ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

“Σε αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον, τα μακροοικονομικά στοιχεία επικρατούν επί των πάντων”, σημειώνει ο Antoni Trenchev, διευθύνων εταίρος στην εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Nexo.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του κλάδου των ψηφιακών νομισμάτων έχει υποχωρήσει κάτά άνω των 70 δισ. δολ. τις τελευταίες 24 ώρες, στα 941 δισ. δολ. – πολύ μακριά από τα 3 δισ. δολ. στο αποκορύφωμα του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Οι όλο και πιο περιοριστικές χρηματοοικονομικές συνθήκες και ορισμένες εντυπωσιακές χρεοκοπίες σε εταιρείες του κλάδου έχουν οδηγήσει σε σπιράλ πτώσης των τιμών μέσα στο 2022.