Σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα Covid – 19 στην Ισπανία

Συνολικά 1.046.132 άτομα έχουν μολυνθεί και 34.752 έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρείχε το Υπουργείο Υγείας. Ο πρωθυπουργός της χώρας όμως, Πέδρο Σάντσεθ, ομολόγησε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανότατα κοντά στα 3.000.000. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι ένα στα τρία κρούσματα συμβαίνει στις κοινωνικές επαφές.

Η Καταλονία, η Λα Ριόχα, η Εξτρεμαδούρα, η Αστούριας, η Χώρα των Βάσκων και η Μελίγια ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Καστίλλη & Λεόν ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά αυτό το Σάββατο από δέκα το βράδυ έως έξι το πρωί. Η κοινότητα έχει υποστηρίξει το μέτρο στον νόμο περί δημόσιας υγείας, ο οποίος «επιτρέπει περιορισμό δικαιωμάτων».

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα σε «κοινωνική πειθαρχία» και «αντίσταση» για να σταματήσει η πρόοδος της πανδημίας, προσθέτοντας ότι θέλει να αποφύγει ένα νέο καθολικό lockdown στη χώρα. Ο Υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «σαφή υποστήριξη» στον κοινοβουλευτικό και περιφερειακό τομέα για να εγγυηθεί ότι, εάν ληφθεί η απόφαση για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε κατάσταση ανησυχίας, μπορεί να παρατείνεται πέραν των 15 ημερών.

No Comments Yet

Comments are closed