Σ. Αραβία: Έτοιμοι να ρίξουμε περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά

Το καλό της πρόσωπο προσπαθεί να δείξει στη διεθνή σκηνή η Σαουδική Αραβία, καθώς εντείνονται οι πιέσεις να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την υπόθεση Κασόγκι και κυρίως να πει πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου.

Ήδη από χθες διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το όπλο του πετρελαίου. Σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση, προσθέτοντας μάλιστα πως το Ριάντ είναι έτοιμο να ρίξει περισσότερο αργό στην αγορά για να ανακόψει την άνοδο των τιμών του.

Από το βήμα του επενδυτικού συνεδρίου, γνωστού ως Νταβός της Ερήμου ο Χαλίντ Αλ Φαλίχ υπογράμμισε ότι ήδη η Σαουδική Αραβία έχει αυξήσει την παραγωγή της στα 10,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως- πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα- και μπορεί να την αυξήσει περαιτέρω, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, μετά την ενεργοποίηση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

«Θα ανταποκριθούμε στην όποια ζήτηση προκύψει» τόνισε ο Αλ Φαλίχ, στέλνοντας το μήνυμα ότι το βασίλειο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, υπό τη διεθνή κατακραυγή, δεν θέλει να ανοίξει ακόμη ένα μέτωπο, αυτό του πετρελαίου, με τις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει επανειλημμένα τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά του για να ανακόψει την άνοδο των τιμών.

Σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν πτώση, με το μπρεντ να υποχωρεί 2,5% στα 77,84 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki.gr

No Comments Yet

Comments are closed