Mέσα σε 2,5 με 3 χρόνια θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, που επισκέφθηκε σήμερα τη Ρόδο και είχε σειρά συναντήσεων με τις τοπικές αρχές.
Το πρωί, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό και τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Τσαντή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός ανέφερε, ότι παντού στον τομέα της υγείας υπάρχουν προβλήματα, που στα νησιά γίνονται ακόμα πιο έντονα, λόγω της ιδιομορφίας, τόνισε όμως ότι έχουν γίνει πολλά βήματα και η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, είναι παντού καλύτερη από το 2019.
Για τις ελλείψεις σε γιατρούς, είπε ότι έχουν ψηφιστεί κίνητρα που θα εφαρμοστούν με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ και για την Κω επανέλαβε ότι θα προκηρυχθούν ταυτόχρονα 4 θέσεις για παθολόγους, ενώ για τη Ρόδο είπε ότι θα προκηρυχθούν επίσης κάποιες θέσεις. Για το Νοσοκομείο Ρόδου τόνισε, ότι το μείζον πρόβλημα είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και ανακοίνωσε, ότι θα γίνει πρόσκληση για την κάλυψη μεγάλου αριθμού θέσεων, που ενδεχομένως να φθάσουν τις 50.
Ανέφερε επίσης, ότι στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου υλοποιούνται έργα ύψους 18,2 εκατ. ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, ενώ από ευρωπαϊκούς πόρους που διαχειρίζεται η Περιφέρεια χρηματοδοτούνται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου με 5,5 εκατ. ευρώ και του Νοσοκομείου Λέρου (την οποία θα επισκεφθεί στις 21 Αυγούστου) με 4,5 εκατ. ευρώ.
Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρόδου, υποδέχθηκαν τον υπουργό στην είσοδο με πανό διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν και σημειώθηκαν αρκετές στιγμές έντασης. Απευθυνόμενη στον υπουργό, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Ελπίδα Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και υπογράμμισε ότι “πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες”. Τόνισε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των αποδοχών τους και συνεχόμενη εκπαίδευση. «Ο μέσος εργαζόμενος σε αυτό το νοσοκομείο εργάζεται περισσότερες από 9 ώρες ημερησίως κάνοντας υπερωρίες που πληρώνεται με ψίχουλα, έχει εκατοντάδες ρεπό, οφειλόμενες άδειες προηγούμενων ετών και κατ’ επέκταση μια τεράστια ψυχική και σωματική κούραση» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των εργαζομένων.