Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, 13 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι ένας Γερμανός άνδρας έχει αναγνωριστεί ως ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής της 3χρονης τότε Βρετανής Μαντλίν Μακκάν πριν από 13 χρόνια σε τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία.

Η Madeleine McCann εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, ενώ ήταν σε οικογενειακές διακοπές στην Πορτογαλία. (Πηγή: UK Police / CNN)

Η μητροπολιτική αστυνομία δεν ονόμασε τον άντρα, αλλά είπε ότι είναι 43 ετών και βρισκόταν μέσα και γύρω από το θέρετρο Praia da Luz στην ακτή του Αλγκάρβε τη στιγμή που η Madeleine McCann εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση McCann, η οποία εξαφανίστηκε λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, έχει γεμίσει ελπίδες στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια ερευνών. Οι γονείς της λένε ότι η Madeleine εξαφανίστηκε αφού την άφησαν και τα δίδυμα αδέλφια της κοιμισμένα στο συγκρότημα διακοπών τους, ενώ είχαν δείπνο με φίλους σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Μια έρευνα της βρετανικής αστυνομίας έχει εντοπίσει περισσότερα από 600 άτομα ως δυνητικά σημαντικά. Οι αξιωματικοί ενημερώθηκαν σχετικά με τον Γερμανό ύποπτο μετά από έφεση του 2017, 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Η αστυνομία είπε ότι ο ύποπτος, που περιγράφεται ως λευκός με κοντά, ξανθά μαλλιά και λεπτή κατασκευή, συνδέθηκε με ένα τροχόσπιτο που είδε στο Αλγκάρβε το 2007 και πιστεύεται ότι ήταν στην περιοχή του θέρετρου τις ημέρες πριν και μετά τις 3 Μαΐου του ίδιου έτους.

Ο Christian Hoppe της Ομοσπονδιακής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας είπε στον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ZDF ότι ο ύποπτος, ένας Γερμανός πολίτης, βρίσκεται φυλακισμένος στη Γερμανία για σεξουαλικό έγκλημα. Τη στιγμή της εξαφάνισης της Madeleine ήταν 30 ετών. Πέρασε πολλά χρόνια στην Πορτογαλία και έχει δύο προηγούμενες καταδίκες για «σεξουαλική επαφή με κορίτσια».

Ο Χόππε δήλωσε ότι η γερμανική αστυνομία δεν αποκλείει σεξουαλικό κίνητρο. Είπαν ότι όποιος απήγαγε το κορίτσι μπορεί να εισέβαλε στο διαμέρισμα διακοπών και στη συνέχεια να διέπραξε την απαγωγή.

Ο ύποπτος ερευνάται για υποψία δολοφονίας από εισαγγελείς στη γερμανική πόλη Μπραουνσβάιγκ, όπου ο τελευταίος βρέθηκε καταχωρημένος πριν μετακομίσει στο εξωτερικό.

Η αστυνομία από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία άσκησε νέα κοινή έκκληση για ενημέρωση στην υπόθεση την Τετάρτη. Ζήτησαν να εμφανιστούν όποιος είχε δει δύο οχήματα συνδεδεμένα με τον ύποπτο – το Volkswagen camper van και ένα Jaguar. Αναζήτησαν επίσης πληροφορίες για δύο πορτογαλικούς αριθμούς τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου ενός που πιστεύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί από τον ύποπτο την ημέρα της εξαφάνισης της Madeleine.

Η νέα ένσταση εκδόθηκε επειδή «οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας μας οδηγούν όλο και περισσότερο στην πεποίθηση ότι ο ύποπτος μπορεί να διέπραξε το έγκλημα», δήλωσε ο Χόππη.

Ο Χόππε πρόσθεσε ότι η γερμανική αστυνομία δεν αποκλείει επιπλέον θύματα και ζητά επίσης πληροφορίες από οποιονδήποτε πιστεύει ότι ενδέχεται να έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον ύποπτο μεταξύ 1995 και 2007.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed