«Όπου γάμος και…» κορωνοϊός- Υγειονομικές βόμβες στη Βόρεια Ελλάδα

Δεκάδες είναι τα κρούσματα του κορων¨οϊού που έχουν εντοπιστεί σε γάμους στη Βόρεια Ελλάδα καθιστώντας τις τελετές εστίες μετάδοσης του ιού και μάλιστα υγειονομικές βόμβες, προκαλώντας παράλληλα «έκρηξη» στον αριθμό των κρουσμάτων.

Αναφορικά με τον γάμο στους Αμπελόκηπους, που έγινε πριν από 10 μέρες περίπου, έχουν προκύψει πάνω από 24 κρούσματα κορονοϊού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από δεκάδες τεστ. Να σημειωθεί ότι στο γλέντι παρευρέθηκαν περίπου 150 άτομα.

Αναστάτωση επικρατεί και στις Σέρρες  όπου σε χωριό της περιοχής βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ο αδερφός του γαμπρού και δύο ξαδέρφια τους από την Αθήνα.

Στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός για παρόμοια περίπτωση, καθώς, εκτός από τους εννέα συμπολίτες μας που κόλλησαν κορωνοϊό σε γάμο, ιχνηλατούνται συγγενείς και διοργανωτές γάμου. Όπως είναι λογικό πολλοί άνθρωποι έχουν αναστατωθεί.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, σε έναν γάμο. Μετά το μυστήριο στην εκκλησία μια από τους καλεσμένους παρουσίασε συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έκανε το τεστ και βγήκε θετική. Η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να μην πήγε στο γλέντι, είχε συμμετάσχει όμως όλες τις εκδηλώσεις την παραμονή του γάμου και τα έθιμα. Από τους ασθενείς δεν νοσηλεύεται κανείς,  όμως υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά.

Κινητοποίηση έχει σημάνει στις τοπικές υγειονομικές αρχές της Λάρισας μετά τα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που εντοπίστηκαν στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο συναγερμός έγκειται στο γεγονός ότι το ένα εκ των τριών κρουσμάτων ήταν καλεσμένος σε γάμο, ο οποίος τελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Πλέον, αναμένεται η πραγματοποίηση ιχνηλατήσεων.

 

No Comments Yet

Comments are closed