“Ο Μητσοτάκης αγωνίζεται για το μέλλον, ο Τσίπρας υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν”

από Team MyPortal.gr
sms

Συνέντευξη στον Γιάννη Γκουμάκη

Για το ρόλο της ως Επικεφαλής στο Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού μίλησε στην εφημερίδα “Πολιτική” η Μαρία Αντωνίου. Η κ. Αντωνίου τοποθετήθηκε για τις αρμοδιότητες της από τη σύσταση του γραφείου και τη συνεργασία με το ΥΜΑΘ, για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το Μετρό αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές και το διακύβευμά τους.

 

Σε ποιο πεδίο παρεμβάσεων και έργων πιστεύετε αποδείχθηκε ότι στη Βόρεια Ελλάδα εκτός από το ΥΜΑΘ απαιτείται και πρωθυπουργικό γραφείο;

Tο Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Νόμο για το «Επιτελικό Κράτος», είναι αρμόδιο για τη μελέτη, την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων στον Πρωθυπουργό για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο ρόλος μας είναι διακριτός και συγκεκριμένος και δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Τουναντίον, υπήρχε και υπάρχει μία πολύ καλή και στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη όπως και με τον προκάτοχό του Θεόδωρο Καράογλου.

Μετά από πολλούς μήνες σκληρής και εντατικής δουλειάς, συνεχούς προσπάθειας, αλλαγής δεδομένων και πολλαπλών προκλήσεων συνεχίζουμε υπεύθυνα προκειμένου να ανταποκριθούμε με συνέπεια στους στόχους, που είχαμε θέσει όσον αφορά στην υλοποίηση έργων και δράσεων.

Ο στόχος, λοιπόν, είναι κοινός. Να ολοκληρώσουμε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019. Μένοντας πιστοί στον σχεδιασμό της Κυβέρνησής μας για την αναπτυξιακή προοπτική της Βορείου Ελλάδας και σε συνεργασία με όλους τους φορείς κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας, δίπλα σε κάθε πολίτη !

 

Στο πλαίσιο του Open House οι Θεσσαλονικείς το προηγούμενο ΣΚ μπήκαν στο μετρό. Με αφορμή αυτό το γεγονός, πόσο αισιόδοξη είστε για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που αφορούν στη Θεσσαλονίκη;

Η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει όχι με μακέτες, αλλά με έργα. Όλα τα σημαντικά έργα, για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, υλοποιούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

5.500 Θεσσαλονικείς είδαν την ουσιαστική πρόοδο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η δουλειά συνεχίζεται. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να έχει το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τρέχουμε καθημερινά ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρόνο που μας έχουν κλέψει οι προσφυγές κι οι αντιδικίες και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε και οι Θεσσαλονικείς το 2023 θα έχουν το Μετρό που θέλουν και τους αξίζει.

Όπως ξέρετε πολύ καλά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων.

Υπάρχουν σημαντικά projects που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ πολλά έργα και παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε είναι σε τροχιά υλοποίησης. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με περισσότερα από 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέλημά μας να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και να αποδώσουμε στη Θεσσαλονίκη αυτό που της αξίζει.

 

Mετά την έκδοση του ΠΔ για το γήπεδο του ΠΑΟΚ πλέον οι εξελίξεις βρίσκονται στα χέρια της διοίκησης της ομάδας;

Για το συγκεκριμένο project ως Κυβέρνηση δείξαμε έμπρακτα δείγματα γραφής. Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος έχουμε πια στα χέρια μας το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει, επιτέλους, ένα υπερσύγχρονο νέο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα να προχωρήσουμε και σε σημαντική ανάπλαση της περιοχής γύρω από το γήπεδο της νέας Τούμπας. Σε αγαστή συνεργασία πάντα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες και να προχωρήσουμε γρήγορα τα έργα. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Ως Πολιτεία είμαστε δίπλα στη διοίκηση και όπου απαιτείται παρεμβαίνουμε, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μία σπουδαία προσπάθεια για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

 

Με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και το χειμώνα να είναι μπροστά μας, πόσο κοντά πιστεύετε πως είμαστε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

Όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόμαστε δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Έχουμε αποδείξει, άλλωστε, ότι παρά τις δυσκολίες που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, μείναμε συνεπείς στις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, με συνέπεια και σταθερότητα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές προκλήσεις.

Είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όταν έρθει η ώρα των εκλογών το δίλημμα θα είναι ένα: Με αυτούς που κράτησαν την Πατρίδα όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, εν μέσω κατακλυσμιαίων παγκόσμιων κρίσεων, ή με αυτούς που μηχανεύονται παρανοϊκά μυθεύματα για να βυθίσουν την χώρα στην αστάθεια και την υστέρηση; Με αυτούς που αγωνίζονται για την Πατρίδα και τους πολίτες, ή με αυτούς που νοιάζονται για την κομματική τους επιβίωση; Οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι και προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, σε ένα πολύ κακό παρελθόν μάλιστα.

 

-Σκοπεύετε να ολοκληρώσετε την παρουσία σας και πότε στο πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να είστε ξανά υποψήφια βουλευτής Νομού Καστοριάς;

Με τη λήξη της Κυβερνητικής θητείας και την προκήρυξη εκλογών θα λήξει και η δική μου θητεία στη θέση της Επικαφελής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού.

Μέχρι τότε παραμένω στη θέση μου και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης υπηρετώ αυτό το οποίο πρεσβεύει το Γραφείο. Να είμαι κοντά στους πολίτες, να συνομιλώ με τους φορείς της Βορείου Ελλάδας, να παρακολουθώ τα μεγάλα αναπτυξιακά projects και να επικοινωνώ το Κυβερνητικό έργο, όπως αυτό εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη μας. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως επιθυμώ να είμαι ξανά υποψήφια Βουλευτής Καστοριάς, στη γενέτειρά μου που τόσο πολύ αγαπώ. Είμαι στη διάθεση του κόμματος, του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αγωνιστώ για τις ιδέες και τις αξίες της μεγάλης αυτής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 10-12-2022)