Πτώση στις ευρωαγορές με φόντο τις διαπραγματεύσεις για το αμερικανό χρέος

από Team MyPortal.gr
sms

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωαγορών, με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ να συνεχίζονται.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx600 υποχωρεί 0,25%, ο Dax 0,07%, ο Ftse 0,13% και ο Cac 0,44%.

Η μετοχή της Julius Baer σημείωσε πτώση 7,6%, αφού η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε μέτρια αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και των εισροών χρημάτων τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους – μια περίοδο που χαρακτήρισε δύσκολη για τους διαχειριστές περιουσίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η BT Group σημείωσε άνοδο 0,4%, καθώς ο δισεκατομμυριούχος Patrick Drahi αύξησε τη συμμετοχή του στον όμιλο τηλεπικοινωνιών στο 24,5%, αλλά επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε πλήρη εξαγορά.

Παράλληλα, η μετοχή του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi υποχώρησε κατά 6,1% στον πάτο του κύριου δείκτη CAC 40 του Παρισιού.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη διευθυντών αγορών της ευρωζώνης στις 9 π.μ. ώρα Λονδίνου, μετά την υπέρβαση των προβλέψεων από τα στοιχεία του Απριλίου.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι είχε μια “παραγωγική” και “επαγγελματική” συνάντηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον τρόπο αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους, αλλά ότι οι δύο τους δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η 1η Ιουνίου θεωρείται ως η νωρίτερη ημερομηνία κατά την οποία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν, γεγονός που προσδίδει επείγοντα χαρακτήρα στις συζητήσεις.