Ψήστε στη λαδόκολλα: 10 συνταγές για μαγείρεμα στο χαρτί

Από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους ψησίματος, το ψήσιμο στη λαδόκολλα συνήθως εφαρμόζεται σε συνταγές για κρέας όμως αν το δοκιμάσετε και με λαχανικά αφού τα μαρινάρετε, το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό!

Ποιος δεν έχει υποκλιθεί στη βαθιά νοστιμιά ενός γκιούλμπασι με ποικιλία κρεατικών και κάποιο σκληρό τυρί ή ενός ωραίου κομματιού χοιρινού με ρίγανη, λεμονάκι και μερικές σκελίδες σκόρδο «σφηνωμένες» στο κρέας για να απελευθερώσουν το αψύ άρωμά τους; Ή ακόμα και ένα ωραίο λαβράκι γεμιστό με μπόλικο μαϊντανό, σκόρδο και φέτες λεμονιού; Όλα αυτά φυσικά τυλιγμένα στη λαδόκολλα, αυτό το «μαγικό» χαρτί που όχι μόνο σώζει τα τυροπιτάκια από το να κολλήσουν στο ταψί αλλά «εγκλωβίζει και όλες τις ωραίες μυρωδιές και τους ατμούς από το κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά και τις μαρινάδες και το αποτέλεσμα είναι πιο ζουμερό από ποτέ… Συγκεντρώσαμε την κορυφαία δεκάδα των συνταγών μας τυλίγοντας κρέας, ψάρι, θαλασσινά και λαχανικά στη λαδόκολλα.

Κολιός στη λαδόκολλα με πατάτες
Ο κολιός είναι πολύ νόστιμο αλλά και αρκετά λιπαρό ψάρι. Τον βάλαμε πάνω σε αρωματικό στρώμα που τύλιξαμε σε λαδόκολλα. Κανείς δεν θα πάρει… μυρωδιά ότι ψήθηκε. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές
Το χταπόδι είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν άψογα ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί. Το ψήνουμε στη λαδόκολλα και γίνεται απολαυστικό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα με σάλτσα πετιμεζιού
Ένα μοναδικό μαγειρικό ντουέτο με τη γλύκα από το πετιμέζι να δένει απίστευτα με τις χοιρινές μπριζόλες που ψήνονται στη λαδόκολλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Χοιρινό μπούτι με σκόρδο στη λαδόκολλα και λαχανοσαλάτα με τουρσιά
Ένα πιάτο με χοιρινό μπούτι που πάντα κλέβει τις εντυπώσεις! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Κοτόπουλο μπριάμ στη λαδόκολλα
Το καλοκαιρινό καθημερινό τραπέζι θέλει ευκολία, οπότε κλείνουμε το αγαπημένο μας μπριάμ στη λαδόκολλα μαζί με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με πέστο από θυμάρι
Το κατσικίσιο μπουτάκι γίνεται πολύ μαλακό και ζουμερό στη λαδόκολλα. Το πέστο από θυμάρι κάνει ακόμη πιο πλούσια και μεστή τη γεύση του. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μυρωδικά και όχι ξερά. Κάνουν τη διαφορά! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια
Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που παντρεύει μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά
Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μίγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά που ψήνεται στη λαδόκολλα. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πατάτες στη λαδόκολλα με σάλτσα φέτας
Συνοδεύστε τις πατάτες φούρνου με κομματάκια φέτας ή άλειμμα τυριού και τυλίξτε τες στη λαδόκολλα. Το αποτέλέσμα: μαγικό! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

 

Βασιλομανίταρα στη λαδόκολλα με χόρτα
Τα βασιλομανίταρα ή πορτσίνι με τα σαγηνευτικά γήινα αρώματα και τη μεστή, σχεδόν κρεάτινη γεύση, δίνουν ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

πηγή: protothema.gr, olivemagazine.gr

No Comments Yet

Comments are closed