Ψηλά η δημοφιλία Μητσοτάκη, Ζέρβα, Τζιτζικώστα

Μεγάλη δημοφιλία απολαμβάνουν στη Θεσσαλονίκη οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Απόστολος Τζιτζικώστας όπως παρουσιάζουν στοιχεία δημοσκόπησης της MRB για την εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης».

Για τον πρωθυπουργό ευνοϊκή γνώμη, σε όσους πολίτες βαθμολογούν, έχει το 72,5% και το 27,5% έχει μη ευνοϊκή γνώμη. Συνολικά, το 49% τον κρίνει ευνοϊκά ή πως είναι ένας από τους καλύτερους, ένα 18,6% έχει όχι ευνοϊκή γνώμη, ενώ το 31,3% δεν δίνει βαθμό. Η αποδοχή του πρωθυπουργού εντός της ΝΔ είναι σαρωτική, καθώς το 89,1% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος στις πρόσφατες εκλογές τον κρίνουν θετικά, ενώ ευνοϊκά τον κρίνει και ένα 20,5% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ευνοϊκή γνώμη, σε όσους πολίτες βαθμολογούν, έχει το 79,3% και το 20,7% έχει μη ευνοϊκή γνώμη. Συνολικά, το 46,4% τον κρίνει ευνοϊκά ή πως είναι ένας από τους καλύτερους, ένα 12,1% έχει όχι ευνοϊκή γνώμη, ενώ το 39,9% δεν δίνει βαθμό. Σημαντικό στοιχείο στην ευρύτατη αποδοχή που απολαμβάνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι το χαμηλό ποσοστό μη ευνοϊκής γνώμης, αλλά και το γεγονός πως παρουσιάζει ευρύτατη διείσδυση τόσο στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όσο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ευνοϊκή γνώμη ή είναι ένας από τους καλύτερους απαντά το 67,1% όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου 2019, αλλά και το 42,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ίδιες εκλογές.

Για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ευνοϊκή γνώμη, σε όσους πολίτες βαθμολογούν, έχει το 72% και το 28% έχει μη ευνοϊκή γνώμη. Συνολικά, το 44,1% τον κρίνει ευνοϊκά ή πως είναι ένας από τους καλύτερους, ένα 17,2% έχει όχι ευνοϊκή γνώμη, ενώ το 36,3% δεν δίνει βαθμό. Υψηλά νούμερα καταγράφει ο περιφερειάρχης εντός της ΝΔ, με το 75,5% των ψηφοφόρων του κόμματος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές να τον κρίνει ευνοϊκά, ενώ ευνοϊκά τον κρίνει και ένα 26% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης οι θεσσαλονικείς στηρίζουν την πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα για αγορά απο το Δήμο και διάθεση στον ΟΑΣΘ 50 αστικών λεωφορείων. Την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης βλέπει θετικά ή αρκετά θετικά το 87,4% των δημοτών, ενώ μόλις το 8,2% τάσσεται αρκετά ή πολύ αρνητικά.

Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία MRB στο δήμο Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 4 έως 7 Μαΐου, σε δείγμα 806 ατόμων.

 

No Comments Yet

Comments are closed