Προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων στη συγκέντρωση για την επέτειο Γρηγορόπουλου

από Team MyPortal.gr
sms

Πορεία επιχείρησε να κάνει πριν από λίγη ώρα από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα περίπου 20 ατόμων, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο εμποδίστηκαν απο αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 9 ατόμων, τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας ειναι εφοδιασμένοι με φορητές κάμερες.

Οι κάμερες, τις οποίες οι αστυνομικοί θα φέρουν μέχρι αύριο στις 6 το πρωί, θα στηρίζονται σε ένα κοντάρι που θα κρατά αστυνομικός της διμοιρίας και θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων. Μάλιστα, θα ενεργοποιούνται με απόφαση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και αμέσως το παρευρισκόμενο πλήθος θα ενημερώνεται για τη λειτουργία της. Η κάμερα θα έχει δυνατότητα απευθείας μετάδοσης της εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι για λογους δημόσιας υγείας, η ΕΛΑΣ απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, ενώ έκλεισαν νωρίτερα οι σταθμοί του μετρό “Αττική” , “Ευαγγελισμός” και “Μ. Μουσικής”.  Απο νωρίς το πρωί κλειστοί είναι οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι” και “Βικτώρια”, “Σεπόλια”.