Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ στην TV100: Αδιανόητο να κλείσουν τα καταστήματα 7-9 το βράδυ

από Team MyPortal.gr
sms

Διίστανται οι απόψεις για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, μετά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου, στην προσπάθεια περιορισμού του ενεργειακού κόστους.

  Μιλώντας στην εκπομπή Check in στα γεγονότα της TV100, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) Αντώνης Μακρής, δήλωσε αντίθετος στην πρόταση που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας: “Υπάρχουν στοιχεία μετρήσεως. To 19.00- 21.00 είναι, ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος που εξυπηρετεί η εταιρεία, το 30-35% του τζίρου των καταστημάτων. Άρα θεωρείται αδιανόητο να κλείσουμε αυτές τις ώρες”.

 Σχετικά με το θέμα του καλαθιού των 50 προϊόντων, το οποίο συζητήθηκε με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ ανέφερε: “Προφανώς υπάρχει μια κοινωνική ευθύνη, πρώτα της πολιτείας διαμέσου των υπουργών και μετά των επιχειρήσεων. Υπήρξε θάρρος κάποιοι να το σκεφτούν, θράσος να πούνε να το κάνουμε και ήρθε και η απόφαση κάντε το να τελειώνουμε. Θα προκύψει ένας πίνακας με 40-50 προϊόντα που ακουμπάνε στις ανάγκες καθαριότητας και τροφίμων, όπου μέσα δεν θα είναι μόνο προϊόντα no name, θα είναι και προϊόντα ετικέτας”.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:   O πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής στην TV100