Πρεμιέρα με την όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι θα κάνει στις 5 Ιουλίου το Φεστιβάλ Επταπυργίου

Πρεμιέρα με την όπερα «Τόσκα» του Πουτσίνι θα κάνει στις 5 Ιουλίου 2021 το Φεστιβάλ Επταπυργίου, το οποίο περιλαμβάνει φέτος επτά μεγάλες παραγωγές και συνολικά 12 εκδηλώσεις (κάποιες παραγωγές θα παρουσιαστούν πάνω από μία φορά), ενώ η παραλία Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία λόγο πανδημίας, αναμένεται να φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι, καθημερινά, πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού.

Οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Επταπυργίου (5-29/7), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θανάση Κολαλά και τις Βραδιές Πολιτισμού στη Βίλλα Αλλατίνη (πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου) ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες. Σ’ αυτά θα παρουσιαστούν -μεταξύ άλλων- όπερα με εκατό και πλέον συντελεστές σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, πολυπληθή μουσικά αφιερώματα, μία διεθνή παραγωγή με πενήντα συντελεστές από το εξωτερικό και μια ποιητική μουσική βραδιά.

«Η επανέναρξη θα είναι πολύ δύσκολη και για κάποιους ιδιώτες ίσως και αδύνατη, καθώς η πληρότητα 50% είναι απαγορευτική για εκείνους», δηλώνει  η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου. «Εμείς, οι επιδοτούμενοι φορείς πολιτισμού, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι και παρά τις δυσκολίες νομίζω ότι θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ζωντανό πρόγραμμα που ο κόσμος το έχει τόσο ανάγκη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Επταπυργίου θα παρουσιάσει σχεδόν αποκλειστικά δικές του παραγωγές. Αυτό διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την αρτιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος», σημειώνει η κ. Μυκωνίου, προσθέτοντας ότι για το Κέντρο Πολιτισμού το «στοίχημα» φέτος είναι να «προσφέρουμε ποιοτικό θέαμα σε αυτό τον μοναδικό χώρο του Επταπυργίου».

Για να αντισταθμιστεί το 50% της πληρότητας (το Επταπύργιο έχει πληρότητα 750 θεατών), το Κέντρο Πολιτισμού θα τοποθετήσει προβολικά μηχανήματα και οθόνες σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα έξι πόλεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική- όπου θα προβάλλονται με live streaming κάποιες από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο. «Με αυτόν τον τρόπο θα πολλαπλασιάσουμε το κοινό μας», τονίζει η κ. Μυκωνίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, στόχος είναι κάποιες από τις παραγωγές του Φεστιβάλ Επταπυργίου να παρουσιαστούν τον χειμώνα σε κλειστές αίθουσες, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα μπορέσουν μέσα στο καλοκαίρι να «ταξιδέψουν» σε άλλες περιοχές.

No Comments Yet

Comments are closed