ΠΟΥ: Μείωση των κρουσμάτων κατά 50% παγκοσμίως τις τελευταίες 30 ημέρες

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση στις μολύνσεις από κορονοϊού αγγίζει το 50%, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με ικανοποιητικό βαθμό σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τα δεδομένα του ΠΟΥ, α κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν πάνω από 5 εκατομμύρια, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 2,4 εκατομμύρια.

Στην Αμερική μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα, από 444.000, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 169.000, την περασμένη Κυριακή.

Πτώση του αριθμού των μολύνσεων γνωρίζει και η Ευρώπη, καθώς 150.000 λιγότερα περιστατικά της φονικής νόσου καταγράφηκαν σε έξι εβδομάδες.

Μείωση διαπιστώνεται και στον αριθμό τον θανάτων στον πλανήτη. Πάνω από 98.000 έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τους 66.000 που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 111 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.

Οι εμβολιασμοί, όπως έχει παρατηρηθεί και διατυπωθεί από λοιμωξιολόγους, μειώνουν τον δείκτη μεταδοτικότητας.

Στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα επιδημολιογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

Στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν γίνει ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τον εμβολιασμό 15, περίπου, εκατομμυρίων ανθρώπων και την πτώση του δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,6.

No Comments Yet

Comments are closed