Πότε και ποιοι είναι θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων

Αυτό το δώρο Χριστουγέννων, ποιος θα το πληρώσει; Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση των επιχειρηματιών για τη φετινή μισθοδοσία του Δεκεμβρίου. Ο μίσος μήνας έχει ήδη περάσει με τις επιχειρήσεις κλειστές. Τα ενοίκια έστω και μειωμένα, πρέπει να καταβληθούν, το ίδιο μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές και δώρα.

Η απόφαση για μερικό άνοιγμα της αγοράς θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα. Αν για παράδειγμα, ένα εμπορικό κατάστημα ανοίξει για λίγες εργάσιμες ημέρες, πρέπει να τζιραρει όλα τα έξοδα σε μια αγορά που θα λειτουργεί με ραντεβού και χωρίς τους καταναλωτές στους δρόμους. Αυτό δε φαίνεται ιδιαίτερα εφικτό και αυτό το στοιχείο αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο. Μάλιστα, είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να μην ανοίξουν καθόλου για να μην χρεωθούν οι επιχειρήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου. Θα καταβληθεί η αναλογία του έτους καθώς θα αφαιρεθούν οι μήνες που οι υπάλληλοι βρίσκονται σε αναστολή. Βέβαια, το κράτος είναι άγνωστο πότε θα καταβάλλει την δική του αναλογία.

Η κυρίαρχη πρόταση – άποψη των περισσότερων επιχειρηματιών είναι το δώρο Χριστουγέννων να καταβληθεί εξ ολοκλήρου από το κράτος καθώς αυτό το ενδεχόμενο θα αποτελέσει ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

No Comments Yet

Comments are closed