Πόσο επηρεάζει την εικόνα σου το αμάξι που οδηγείς

από Team MyPortal.gr
sms

Λένε πως πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα. Μπορεί και να ισχύει. Μπροστά από έναν επιτυχημένο άντρα, όμως, βρίσκεται το τιμόνι του αγαπημένου του αυτοκινήτου. Δεν είναι δα και καινούργια διαπίστωση: η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τα αυτοκίνητά μας είναι ιδιαίτερη. Φτάνει ακόμη και στα όρια του φετίχ. Για εμάς τους… ταπεινούς το αυτοκίνητό μας είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να έχουμε, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε, να φαντασιωνόμαστε και σίγουρα να θαυμάζουμε τα εκπληκτικά επιτεύγματα της βιομηχανίας αυτοκινήτων. Οι ρέκτες του είδους είναι πολλοί.

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, το αυτοκίνητο που οδηγεί ένας άνθρωπος αντανακλά την εικόνα του εαυτού του και την εντύπωση των γύρω του για το χαρακτήρα του, ακόμα και για τον τρόπο που οδηγεί. Καλώς ή κακώς, το όχημά (και η κατάστασή του) φανερώνει πράγματα για τον κάτοχό του.

Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την μάρκα του αυτοκινήτου και το πόσο ακριβό είναι, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η καθαριότητα, η ευελιξία και η σωστή συντήρηση. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι τα ακριβά αυτοκίνητα καλώς ή κακώς πάντα τραβούν την προσοχή των γύρω και κυρίως του ωραίου φύλου.

Ένα όμορφο αμάξι κάνει τον οδηγό του πιο ελκυστικό

Αν επιθυμείς  να κεντρίσεις την προσοχή των γυναικών με ένα πολυτελές και μεγάλο αμάξι θα καταφέρεις πολύ εύκολα το στόχο σου. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cardiff απέδειξε ότι το παραπάνω κλισέ ισχύει. Συγκεκριμένα, 200 γυναίκες κάθε ηλικίας είδαν δύο φωτογραφίες με δύο εξίσου ωραίους άνδρες, αλλά ο ένας βρισκόταν μέσα σε μια Bentley και ο άλλος σε ένα Ford Fiesta.

Το 60% των γυναικών απάντησε ότι βρίσκει ελκυστικότερο τον άνδρα στην Bentley.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν αποδεικνύει ότι οι γυναίκες δείχνουν προτίμηση στο αυτοκίνητο καθεαυτό, αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύει. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο συμβολίζει μέσα στο μυαλό τους την ασφάλεια, την οικονομική σιγουριά και την πολυτέλεια, στοιχεία που για μια γυναίκα είναι απαραίτητα μέσα σε μια σοβαρή σχέση.

Το αυτοκίνητο είναι επέκταση του εαυτού σου

Η «1968 Shelby Mustang GT350 Convertible» του Κέβιν Κόστνερ

Άλλη έρευνα συσχέτισε το αυτοκίνητο των ερωτηθέντων με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και το πώς επηρεάζεται η ταυτότητά τους. Ειδικότερα, ένας άνδρας με σπορ αμάξι τείνει να συμπεριφέρεται πιο επιθετικά στην οδήγηση, κάτι που μπορεί να του επιφέρει βρίσιμο από τους υπόλοιπους οδηγούς και κλήσεις από την τροχαία.

Αντιθέτως, ένα πολυτελές αυτοκίνητο μπορεί να ανεβάσει την αυτοεκτίμησή σου. Το να νιώθεις αυτοπεποίθηση σε επηρεάζει θετικά, καθώς τείνεις να ψάχνεις ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα.

Το θηριώδες «International CV Series 6.6» του Shaquille O’Neal

Η ίδια έρευνα αποδεικνύει ότι οι νεαροί άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στο να επηρεάζονται από το αμάξι που οδηγούν, καθώς ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν έναν ώριμο και κατασταλαγμένο χαρακτήρα. Συνολικά, το πώς συμπεριφέρεται κάποιος είναι κάτι που κρίνεται από τον περίγυρό του, έτσι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να παίξει ένα μικρό ρόλο σε αυτό.

Δεν μπορούν όλοι να αποκτήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αλλά μπορείς να βρεις κάτι που να συνδυάζει ό,τι χρειάζεσαι, με βάση την οικονομική σου δυνατότητα.

Δεν πρέπει να έχεις κατά νου τι θα σκέφτονται οι άλλοι για σένα αν αγοράσεις ένα μικρό ή ένα μεταχειρισμένο αμάξι, αλλά να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και που έχεις ανάγκη. 

Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις, ώστε να δίνεις την καλύτερη εντύπωση με το αυτοκίνητό σου:

Διάλεξε κάτι απλό

Αποτέλεσμα εικόνας για man driving gif

Με αυτό εννοούμε να μην αγοράσεις ένα αυτοκίνητο σε πολύ κραυγαλέα χρώματα. Καλύτερα να μείνεις στις κλασικές και σίγουρες επιλογές, το μαύρο, το ασημί, το μπλε και το άσπρο. Επίσης, πρέπει η μάρκα του οχήματος σου να ανταποκρίνεται στην οικονομική σου κατάσταση. Τι εντύπωση θα δώσεις αν είσαι πωλητής των 600€ και εμφανιστείς στο μαγαζί με μια Mercedes (λέμε τώρα)…

Κράτα το αμάξι καθαρό

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και δείχνει αν έχεις παιδεία ή όχι. Τι να κάνεις την ολοκαίνουργια αστραφτερή Mercentes, αν μέσα μοιάζει με γιαπί; Θα κάνεις πολύ άσχημη εντύπωση σε όποιον μπει στο αμάξι σου, το οποίο είναι γεμάτο πεταμένα πράγματα, με βρώμικα τζάμια και μυρίζει άσχημα; Καθάριζε τακτικά τα πατάκια, τακτοποίησε το χώρο και αν δεν προλαβαίνεις, πήγαινε μέχρι το πλυντήριο αυτοκινήτων.

 Αγόρασε κάτι που να σε εξυπηρετεί

Ένα smart δεν θα σε βολέψει καθόλου αν είσαι οικογενειάρχης με δύο παιδιά ή αν σου αρέσουν τα road trips με την παρέα σου. Ωστόσο, αν το θέλεις για να μετακινείσαι μέσα στην πόλη Ανάλογα με τις ανάγκες σου και τα άτομα τα οποία θα επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο.