Πως θα ανοίξει τη Δευτέρα και πάλι το εμπόριο – Όλο το σχέδιο

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει και πάλι το λιανικό εμπόριο χωρίς ραντεβού, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι.  Σημαντικό είναι πως ανοίγουν και πάλι τα εμπορικά κέντρα.

Θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί όπως συγκεκριμένο όριο ατόμων με μάσκες μέσα στα καταστήματα, αναλόγως με τα τ.μ., τήρηση από τα καταστήματα λίστας πελατών και δύο ώρες προθεσμία μετά την αποστολή του sms στο 13033.

Τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν απο τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ ενώ προαιρετικά θα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ανοίγουν επίσης και πάλι οι υπηρεσίες που αφορούν κομμωτήρια, διαιτολογικά γραφεία, προσωπική υγιεινή, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως η κατάκτηση της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας ήρθε με κόστος και δεν πρέπει να χαθεί. Τόνισε πως η προσπάθεια εδράζεται στο ότι όλοι κάνουμε μια συμφωνία ευθύνης να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. «Αν η επιδημία δείξει τάσεις επαναφοράς, θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα», σημείωσε.

Επίσης διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας απο τις 21:00 ως τις 05:00 όπως και η μετακίνηση μεταξύ νομών.

Διαβάστε όλο το σχέδιο: Σχέδιο ΥΠΑΝ

 

 

No Comments Yet

Comments are closed