Πώς να βελτιώσετε το σήμα του WiFi στο σπίτι σας – Απλοί και φθηνοί τρόποι

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Πολλές φορές η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο του σπιτιού είναι αδύναμη ή ανύπαρκτη σε κάποια δωμάτια του σπιτιού. Για να βελτιωθεί η ταχύτητα και το σήμα του ίντερνετ στο σπίτι, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε, είτε δωρεάν είτε πληρώνοντας ένα μικρό ποσό για ειδικό εξοπλισμό. Διαβάστε παρακάτω…

Αλλάξτε τη θέση στο ρούτερ
Η θέση που βρίσκεται το ρούτερ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το σήμα που υπάρχει μέσα στο σπίτι. Όταν το WiFi περνάει μέσα από τοίχους το σήμα εξασθενεί και είναι λογικό στα δωμάτια που βρίσκονται μακριά, να μην υπάρχει καλό σήμα. Το ρούτερ πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο μέσα στο σπίτι, ώστε να εκπέμπει όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα σε όλα τα δωμάτια. Παράλληλα, πρέπει να μειωθούν τυχόν παρεμβολές από άλλες συσκευές, όπως ασύρματα τηλέφωνα και φούρνους μικροκυμάτων. Μεταλλικά έπιπλα, καθρέπτες και ενυδρεία μπλοκάρουν το σήμα και δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά στο ρούτερ.

Κάντε ένα απλό restart
Πολλές φορές αποτελεσματική λύση είναι απλώς να κλείσετε το ρούτερ. Αφήστε το κλειστό για 10 δευτερόλεπτα και μετά ξανανοίξτε το. Ένα απλό restart μπορεί να κάνει θαύματα.

Μειώστε τις παρεμβολές από γειτονικά ασύρματα δίκτυα
Το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας μπορεί να δέχεται παρεμβολές από άλλα δίκτυα, ιδίως όταν βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Για αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα online εργαλείο όπως το WifiInfoView για τα Windows, ώστε να διαλέξετε ένα κανάλι που είναι λιγότερο φορτωμένο, δηλαδή θα έχει λιγότερα δίκτυα συνδεδεμένα σε αυτό. Υπάρχει όμως, περίπτωση κάποιος γείτονας να σας «κλέβει» ίντερνετ. Ένας εύκολος τρόπος για να το καταλάβετε, είναι να κλείσετε όλα τις συσκευές που παίρνουν ίντερνετ από το ρούτερ. Αν τα λαμπάκια αναβοσβήνουν ακόμα, σημαίνει ότι κάποιος τραβάει ίντερνετ και πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Ενίσχυση σήματος με αυτοσχέδια κόλπα

Πάρτε ένα κουτάκι από αναψυκτικό. Αφαιρέστε τη βάση με ένα χαρτοκόπτη και κόψτε το κουτάκι κάθετα σε ένα σημείο, μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη του κουτιού. Στη συνέχεια κόψτε πάλι κυκλικά προς και τις δύο πλευρές και αφήστε στη μέσα ένα κομμάτι 1-2 εκατοστών, ώστε να μην κοπεί εντελώς. Τοποθετήστε την κεραία του ρούτερ μέσα στην τρύπα από το κουτάκι, με κατεύθυνση τέτοια ώστε η μέσα πλευρά του αλουμινίου να βλέπει προς τα εκεί που θέλετε να ενισχυθεί το σήμα. Τοποθετήστε την κεραία του ρούτερ μέσα στην τρύπα από το κουτάκι, με κατεύθυνση τέτοια ώστε η μέσα πλευρά του αλουμινίου να βλέπει προς τα εκεί που θέλετε να ενισχυθεί το σήμα.

Χρησιμοποιήστε ενισχυτή σήματος
Η αποτελεσματική μέθοδος για να ενισχυθεί το σήμα του Wifi σε όλα τα δωμάτια είναι να αγοράσετε ένα WiFi Repeater. Αυτό που ουσιαστικά κάνει η συσκευή αυτή είναι ότι συνδέεται ασύρματα με το ρούτερ και αναμεταδίδει το σήμα του δικτύου. Με αυτό τον τρόπο στην ουσία, επεκτείνεται η εμβέλεια του WiFi και πιάνει σε περισσότερα δωμάτια ακόμα και αν είναι αρκετά μακριά από το ρούτερ. Στο εμπόριο υπάρχει WiFi Repeater για όλες τις τσέπες. Η τιμή του πιο φτηνού είναι περίπου 10 ευρώ, ενώ το πιο ακριβό μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ.

Αγοράστε καλύτερη κεραία για το ρούτερ
Αν το ρούτερ έχει εξωτερική κεραία, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια μεγαλύτερη και καλύτερη που θα βελτιώσει την εμβέλεια του σήματος. Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα του ίντερνετ σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, καθώς η τιμή της ξεκινά από τα 2 ευρώ.