Πώς να αφαιρέσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από το διαδίκτυο σε ένα απόγευμα

Πληκτρολογήστε στο Google το όνομά σας. Συμπληρώστε μερικές λεπτομέρειες που μπορεί κανείς να βρει εύκολα: την πόλη που μένετε, το πλήρες όνομά σας, την εταιρεία για την οποία δουλεύετε.

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, στις σελίδες των αποτελεσμεάτων θα βρείτε πολλούς μεσίτες δεδομένων οι οποίοι προσφέρουν πληροφορίες όπως τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email σας ή τα ονόματα των συγγενών σας σε όποιον τα αναζητήσει. Και στον κόσμο στον οποίο ζούμε, αυτό είναι πρόβλημα.

Ευτυχώς, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Παρόλο που το να αφαιρέσετε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες από το internet είναι πάρα πολύ δύσκολο, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας για να λύσετε τα εύκολα προβλήαμτα. Αν έχετε έναν συγκεκριμένο λογο να ανησυχείτε για κάποιον stalker ή λόγω απειλών για την ασφάλειά σας, τότε μπορείτε να πάρετε μερικά ακόμα μέτρα. Ωστόσο, αν απλώς θέλετε να καθαρίσετε το διαδικτυακό σας αποτύπωμα κι ανησυχείτε για την ιδιωτικότητά σας, τότε αυτές είναι οι κινήσεις που θα βοηθήσουν.

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να απευθυνθείτε στο World Privacy Forum, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή. Ο οργανισμός έχει μια πολύ λεπτομερή λίστα με τα websites των εταιρειών που πουλάνε δεδομένα, και ιδιαίτερα με τις σελίδες στις οποίες πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να κάνουν opt-out, δηλαδή να εξαιρεθούν από τα αρχεία των εταιρειών. Μάλιστα, ο οργανισμός παρέχει έναν οδηγό για να αφαιρέσετε τις πληροφορίες σας από τους μεσίτες δεδομένων.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και το website Stop Data Mining Me, το οποίο αποκαλεί τον εαυτό του τη λίστα «Μην Καλείτε» για τους μεσίτες δεδομένων, ενώ έξι προτεινόμενες σελίδες για opt-out παρέχει και το Consumer Report.

Δεν πρόκειται φυσικά για καμια εξουθενωτική λίστα. Απλώς, αν έχετε ένα ελεύθερο απόγευμα και θέλετε να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας, αυτό είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε.

No Comments Yet

Comments are closed