Πως και τι ψήφισε ο Καραμανλής

από Team MyPortal.gr
sms

Του Νίκου Οικονόμου

Είχε και τα απρόοπτά της η σημερινή προσέλευση του Κώστα Καραμανλή στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε μαζί του ούτε την αστυνομική του ταυτότητα αλλά ούτε και τα γυαλιά του. Και άντε η ταυτότητα δεν ήταν μέγα πρόβλημα, γιατί όπως του είπαν και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής «πρόεδρε, σε γνωρίζουμε». Με τα γυαλιά όμως υπήρχε ζήτημα, γιατί ο Καραμανλής ήθελε να σταυρώσει στην κάλπη τους πέντε εκλεκτούς του για το συνέδριο.

Το κατάλαβε μάλιστα όταν μπήκε στο παραβάν κρατώντας στο χέρι του το ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια βγήκε πάλι έξω. «Θέλω γυαλιά πρεσβυωπίας», είπε φωναχτά και ήρθε προς το μέρος μου βλέποντάς με να τα έχω κρεμασμένα. Έσπευσα να του τα δώσω και έτσι κατάφερε να ψηφίσει. «Βλέπεις;» τον ρώτησα πλησιάζοντας τον παραβάν και όταν μου απάντησε θετικά απομακρύνθηκα ήσυχος. Βγαίνοντας επανήλθε με ένα πείραγμα προς τη μεριά μου: «Τώρα τα θέλεις και πίσω», μου είπε γελώντας. Και μου τα επέστρεψε.

Γραμμή δεν του έδωσα, αλλά αν έπιασαν καλά οι αντένες μου χαιρετώντας τον πρώην πρόεδρο της Διοικούσας Θεσσαλονίκης Μηνά Σαμαντζίδη τον διαβεβαίωσε (δυνατά μάλιστα) ότι τον ψήφισε. Οι άλλοι τέσσερις αναζητούνται….