Ποιοί απο Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα ακούγονται για την κυβέρνηση

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Ομολογώ ότι εγώ δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε είμαι απο αυτούς που μπαίνουν απο την πλαϊνή είσοδο που οδηγεί στο υπόγειο που φιλοξενούνται οι περισσότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Μια φορά βρέθηκα έξω απο το Μέγαρο, όταν μικρός πήγα εκδρομή για να δω την αλλαγή της προεδρικής φρουράς.

Απο όσα ακούω πάντως στο καφενείο όπου συζητώ με τους συνομηλίκους μου, ο ανασχηματισμός που έρχεται στην κυβέρνηση θα είναι ευρύς και δομικός. Θα αφορά και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο εν λόγω Μέγαρο και τη σύνθεση των υπουργών ενώ σαρωτικός θα ειναι σε επίπεδο υφυπουργών.

Εκεί θα αξιοποιηθούν πολλοί βουλευτές -επιτέλους, θα έλεγαν κάποιοι απο τη βάση της ΝΔ.

Στις συζητήσεις ακούω αρκετά ονόματα απο Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα και σας τα μεταφέρω με την επισφάλεια που πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις. Είπαμε πως άλλωστε εγώ δεν είμαι, ούτε εμφανίζομαι σαν κάποιους άλλους, συνομιλητής του Μητσοτάκη.

Απο τη Θεσσαλονίκη ακούω ιδιαίτερα έντονα το όνομα του επί χρόνια πρώτου βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα που θεωρώ πως έχει “κλειδώσει” μια θέση στη νέα κυβέρνηση. Απο εκεί και πέρα απο την Α’ Θεσσαλονίκης παίζουν τα ονόματα της Άννας Ευθυμίου -είχε ακουστεί και για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά κάτι είχε στραβώσει-, όπως και του Δημήτρη Κούβελα. Απο την Β” περιφέρεια “παίζει” το όνομα του πολύπειρου Θόδωρου Καρόαγλου που μπορεί να “μαζεύει” και τα προς τα δεξιά.

Απο την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα σημειώστε ένα όνομα έκπληξη με μηνύματα και προς το “καραμανλικό” ακροατήριο: του βουλευτή Ροδόπης και πρώην Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Επίσης των νεώτερων Τάσου Χατζηβασιλείου απο τις Σέρρες και Μακάριου Λαζαρίδη απο την Καβάλα, που και οι δύο προέρχονται απο το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.