Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή οι οποίο πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία και οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο ΠΑΣΤΕΡ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το meaculpa.gr οι δύο υπάλληλοι της Βουλής που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό με εντολή του γιατρού της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο γιατρός της Βουλής πέρασε τις τελευταίες ημέρες από όλες τις υπηρεσίες και μεταξύ άλλων ρωτούσε αν κάποιοι είχαν πρόσφατα ταξιδέψει σε χώρες που παρουσιάζεται έξαρση της νόσου.

Οι δύο υπάλληλοι της Βουλής δήλωσαν ότι είχαν ταξιδέψει στην βόρεια Ιταλία και παρά το γεγονός ότι δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα, ο γιατρός τους συνέστησε να παραμείνουν σπίτι τους, ενώ τους έδωσε και οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν αν εμφανίσουν και το ελάχιστο σύμπτωμα.

Θωρακίζεται το Κοινοβούλιο

όπως αναφέρει το meaculpra.gr, έκτακτα μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου από την επέλαση του επικίνδυνου κορωνοϊού πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος – πιθανότατα στο προαύλιο του κοινοβουλίου – όπου θα μεταφέρονται όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως καταρροή, υψηλό πυρετό ή βήχα. Το ιατρείο της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει ανοικτό, ωστόσο όχι για τα παραπάνω συμπτώματα που θα εξετάζονται στο νέο αυτό χώρο.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν από τις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια με αντίστοιχα υγρά, ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού με αυτόν τον τρόπο

Να σημειωθεί ότι τι τελευταίες εβδομάδες έξω απο το ιατρείο της Βουλής έχουν αναρτηθεί αφίσες που ενημερώνουν βουλευτές, υπαλλήλους και επισκέπτες για τον κορονοϊό και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης

No Comments Yet

Comments are closed