Πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία – Αποκλείστηκαν χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Περισσότερο από μία εβδομάδα μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα που έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή, νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα από τα δυτικά. Η νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία χωριά αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων.

Στην Αιτωλοακαρνανία πολλά χωριά πλημμύρισαν, κατολισθήσεις δημιούργησαν προβλήματα στο ορεινό δίκτυο και περιουσίες καταστράφηκαν. Στο χωριό Αβαρίκος, τα νερά μπήκαν στα μαγαζιά της πλατείας.Καταστηματάρχες είδαν μέσα σε λίγη ώρα, το βιός τους να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Η έντονη βροχόπτωση, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας. Λόγω των κατολισθήσεων σε ορεινούς δρόμους, αποκλείστηκαν χωριά για αρκετές ώρες.

Στην Κεφαλλονιά, για 9η μέρα, η Άσσος και η Αγία Ευφημία παραμένουν βυθισμένες στη λάσπη. Εκσκαφείς ξεθάβουν κατεστραμμένα από τα βράχια αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους, έψαχναν για μέρες.

Ιδιώτες και επιχειρηματίες στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης στο νησί για να ανακουφίσουν τους πληγέντες.

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας, μετρούν τις πληγές τους. Οι ζημιές σε βαμβάκι και καλαμπόκι είναι ανυπολόγιστες.

Με ανακοίνωσή του, ο Στρατός Ξηράς, ενημέρωσε ότι διέθεσε προσωπικό και μέσα σε Καρδίτσα και Κεφαλλονιά, καθώς κι ότι παρασκευάζει καθημερινά 700 μερίδες φαγητού, για τους πληγέντες της Καρδίτσας ενώ προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού παρείχε τις πρώτες βοήθειες και απεγκλώβισε ηλικιωμένη σε πληγείσα περιοχή της Κεφαλλονιάς.

 

 

πηγή: ερτ
No Comments Yet

Comments are closed