Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 3 εκατ. εγγραφές για τον Προσωπικό Γιατρό

από Team MyPortal.gr
sms

«Οι εγγραφές για τον προσωπικό γιατρό ξεπέρασαν τα 3.000.000 σε λιγότερο από ένα μήνα», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για κυβερνητικό «μπάχαλο» και για ακύρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας τονίζει πως «ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού απέτυχε παταγωδώς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να ανασταλεί ουσιαστικά πλήρως η λειτουργία του» και σημειώνει πως «η αμηχανία για την επιτυχία του προσωπικού ιατρού που στον πρώτο μήνα λειτουργίας του εγγράφηκε υπερδιπλάσιος αριθμός πολιτών και πενταπλάσιος αριθμός γιατρών από ότι στα 4 χρόνια λειτουργίας του οικογενειακού γιατρού, είναι έκδηλη».

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρει ακόμα πως «προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποτύχει ένας θεσμός που διασφαλίζει δωρεάν γιατρό για όλους τους πολίτες» και συμπεραίνει ότι «μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσει το σύστημα του να πληρώνει ιδιωτική επίσκεψη ο πολίτης».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διασφαλίζει για πρώτη φορά δωρεάν γιατρό για όλους και οι πολίτες το αγκαλιάζουν, καθώς οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 3.000.000 σε λιγότερο από ένα μήνα. Στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος η χώρα μας θα έχει ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τη βάση για το νέο ΕΣΥ, κόντρα στη γκρίνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιθυμούν ο πολίτης να πληρώνει από την τσέπη του», υπογραμμίζει και καταλήγει: «εκεί που απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ξανθός πετυχαίνει η Νέα Δημοκρατία».