Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν, αφού ακούσουμε τους ειδικούς

από Team MyPortal.gr
sms

Το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των ειδικών και μετά θα ληφθεί η απόφαση για το πρωτόκολλο της επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι δεν αναμένεται να παρθεί σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση, ενώ εξήγησε ότι αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τους τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Επίσης, ανέφερε ότι το ελάχιστο που θα τηρηθεί θα είναι τα συχνά τεστ και η παρακολούθηση.

Σχετικά με το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ανέφερε πως πρόκειται για περίπου 700 άτομα.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρχει η ακριβή ρύθμιση του θέματος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό για τη γρίπη στα φαρμακεία χωρίς παραπεμπτικό, ο υπουργός τόνισε ότι απομένουν κάποιες εργασίες από το ΗΔΙΚΑ και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις με στόχο το μέτρο να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.