Ποιος γαλάζιος ακούγεται για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

από Team MyPortal.gr
sms

Το σενάριο κυκλοφορεί εδώ και καιρό και δε λέει να υποχωρήσει. Αφορά στις δημοτικές εκλογές και στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ ο Γιώργος Ορφανός (φώτο κάτω).

Ο πρώην υπουργός συγκεντρώνει κάποια σημαντικά συν. Πρώτον γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη και τη ΝΔ, καθώς εκλέγεται βουλευτής εδώ από το 1996, ενώ διετέλεσε και υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αλλά και υφυπουργός αθλητισμού. Γνωρίζει και την αυτοδιοίκηση, μια και εκλεγόταν για τρεις θητείες δημοτικός σύμβουλος Συκεών. Θεωρείται του ευρύτερου καραμανλικού μπλοκ, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα. Και με τους μητσοτακικούς, και με  τη Ντόρα Μπακογιάννη και με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Επίσης είναι ο γαλάζιος που διαθέτει τις καλύτερες διασυνδέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ένα θέμα που εδώ και καιρό αποτελεί αγκάθι για τη ΝΔ στον Βορρά. Ταυτόχρονα η υποψηφιότητά του διευκολύνει ως ένα βαθμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να ανανεώσει τη βουλευτική λίστα στην Α’ Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τον πρώην υπουργό στη θέση του υποψηφίου δημάρχου και εκτός βουλευτικής λίστας.

Φυσικά υπάρχουν και τα μείον. Όπως υποστηρίζουν κάποιοι μια υποψηφιότητα Ορφανού για τον κεντρικό δήμο δε δίνει νέο στίγμα στη ΝΔ, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που  θυμίζουν ότι είχε ανοίξει μέτωπα με τον αθλητικό κόσμο, με αφορμή τον σκληρό νόμο για τη βία στα γήπεδα που είχε ψηφιστεί επί υφυπουργίας του. Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά  του νομίσματος: ότι ο νόμος ήταν αυστηρός, αλλά αποδείχτηκε σωστός.

Το ενδιαφέρον νέο στοιχείο πάντως έχει να κάνει με τον ίδιο. Που όπως λένε οι πληροφορίες έχει αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά, χωρίς να το αποκλείει. Αρκεί όπως τονίζει να υπάρχουν ή να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες…

-Ο Νεολαίος-