Πέτσας: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήταν τα καλύτερα δυνατά

από Team MyPortal.gr
sms

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας τα νέα μέτρα σχετικά με τα ενεργειακά, που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από την κυβέρνηση, είπε πως «ήταν τα καλύτερα δυνατά με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα».

«Αυτό που έχει σημασία είναι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη.» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας για τα νέα μέτρα που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

«Το να πούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα βγάλουμε νέο μέτρο γιατί αυτά που λάβαμε τώρα, δεν αρκούν θα αναιρούσε τα μέτρα που πήραμε μετά από σύσκεψη» ανέφερε.

Όσον αφορά στην εξειδίκευση των μέτρων, ανέφερε για το επίδομα θέρμανσης τόνισε πως θα δοθεί επίδομα, αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και μίλησε για την επιδότηση για επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο καθώς έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν επιχορηγήσεις για τη μετατροπή καυστήρων από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, είπε πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο.

Αναφορικά με τις εκλογές και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί διλήμματος «Μητσοτάκης ή χάος», σχολίασε πως η αναφορά έγινε για την πολιτική αστάθεια που θα έφερνε κάτι τέτοιο, ενώ το όνομα του Πρωθυπουργού είναι συνυφασμένο με την πολιτική σταθερότητα.

Σχετικά με υπόνοιες ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεργαζόταν με τον Κυριάκο Βελόπουλο, απάντησε ότι το παράδειγμα αυτό δεν είναι για συνεργασία με την Ελληνική Λύση, αλλά εννοεί πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με πρόσωπα, ενώ «βλέπει» κυβέρνηση με αυτοδυναμία Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

Για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις και την απουσία του από αυτή ανέφερε, πως είχε καταθέσει πολλάκις σχετικά με το θέμα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έκρυψε το ζήτημα «κάτω από το χαλί».