Περίφραξη και έλεγχος εισόδου στο ΑΠΘ

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας που εμφανίζονται στους χώρους του ΑΠΘ εμφανίζεται ο νέος πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο νέος πρύτανης, ο οποίος είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της κατάργησης του ασύλου με την προηγούμενη του μορφή, θέλει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να ακολουθήσει ό,τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στα οποία η πρόσβαση δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του είναι ο έλεγχος στις εισόδους του ΑΠΘ (ένας είδος soft control) όσων επιθυμούν να περάσουν στο πανεπιστημιακό campus ώστε να αποτραπεί η είσοδος παραβατικών στοιχείων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μια από τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο νέος πρύτανης να είναι και η περίφραξη όλου του πανεπιστημιακού χώρου (σήμερα κάγκελα υπάρχουν σε μερικά σημεία) ώστε να περιοριστούν οι είσοδοι και o έλεγχος να καταστεί ευκολότερος.

No Comments Yet

Comments are closed