Περι του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας

από Βλαχοκώστας Χρίστος
sms

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, περίπου ενάμιση χρόνο από το προηγούμενο. Από την περίοδο εκείνη έως σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό οργανισμό. Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφερθεί ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού, η οικονομική εξυγίανση των δομών του κόμματος, η σημαντική ανανέωση σε στελέχη, η δημιουργία του μητρώου στελεχών, η πολιτική ακαδημία και τα προγράμματα επιμόρφωσης, η αξιολόγηση των περιφερειακών οργανώσεων με στόχο την αλλαγή του πανελλαδικού κανονισμού λειτουργίας. Η Νέα Δημοκρατία την τελευταία διετία, θέτει το υπόβαθρο για μεγαλύτερη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες.

Πρωτοτυπία του 11ου συνεδρίου και όλης της υποστηρικτικής προσυνεδριακής διαδικασίας για τα δεδομένα της χώρας μας, αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Τόσο τα 7 προσυνέδρια, όσο και το 11ο Τακτικό Συνέδριο αποτελούν ανοιχτές διαδικασίες έντονης συμμετοχικότητας, με δεδομένη τη διευρυμένη συμμετοχή συμπολιτών μας. Συμπολίτες μας με διάθεση, εμπειρία και τεχνογνωσία να συνεισφέρουν στον εθνικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Στο σχεδιασμό επιστροφής στην κανονικότητα…Σε ένα σχεδιασμό που βασίζεται σε μια «Συμφωνία Αλήθειας», όχι μόνο για να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να βγούμε από την κρίση, αλλά και να μπούμε σε έντονη αναπτυξιακή πορεία μετά από αυτή… Σε μια οργανωμένη και κοστολογημένη στρατηγική για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής μας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο θα είναι ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Δε θα έχει το συνηθισμένο εκλογικό χαρακτήρα. Θα συμπεριλάβει τα συμπεράσματα των 7 προσυνεδρίων από όλη την Ελλάδα, το απόσταγμα της ώσμωσης του πολιτικού μας οργανισμού με την κοινωνία στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας. Το κάθε προσυνέδριο έθεσε επί τάπητος βασικές θεματικές ενότητες. Στη βάση αυτών των θεματικών ενοτήτων θα συνδιαμορφωθούν και θα επικυρωθούν οι κεντρικοί άξονες των προγραμματικών μας θέσεων, πάντα στα πλαίσια μιας διαδικασίας ανοικτής στην κοινωνία. Μέσα από ανταλλαγή απόψεων, εποικοδομητικό διάλογο για την ανάδειξη νέων ιδεών, ευαισθητοποίηση, συμμετοχικότητα και αλληλεπίδραση, αναδεικνύεται και εξειδικεύεται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με απαντήσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, στις ανάγκες των πολιτών και στις προκλήσεις των καιρών.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι σε όλη αυτή την προσυνεδριακή περίοδο (και όχι μόνο), η Γραμματεία μας με οδηγό το Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στυλιανό Κονταδάκη συνεχίζει να επισκέπτεται περιοχές σε όλη τη χώρα. Στόχος η μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων των προσυνεδρίων, η ετοιμότητα των Οργανώσεών μας και η ώσμωση με τους συμπολίτες μας. Πραγματοποιείται μια συστηματική και μεθοδική προσπάθεια για οργανώσεις προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία. Για «έξυπνες» οργανώσεις με τεχνοκρατική αντίληψη, οι οποίες αφουγκράζονται την κοινωνία και προσαρμόζονται στις σύγχρονες επιταγές της. Με ομπρέλα το τετράπτυχο Ενότητα – Επικοινωνία – Πρωτοβουλία – Αποτελεσματικότητα συνεχίζουμε να «οργώνουμε» την Ελλάδα για την πολιτική αλλαγή που πρεσβεύει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.