Πένθος στα Μετέωρα για τον πατέρα Δημήτριο που έφυγε από κορωνοϊό

Πένθος και βαθιά συγκίνηση έχει κυριεύσει από χθες αργά το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή της Μετεώρων Πολίχνης αλλά και τους πιστούς που γνώριζαν και παρακολουθούσαν το ποιμενικό έργο του πατέρα Δημήτριου Μποτίνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων.

Η είδηση του θανάτου του του αγαπημένου ποιμενάρχη σκόρπισε θλίψη στο ποίμνιο. Ο πατέρας Δημήτριος νοσηλευόταν για δεκαπέντε ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ καθώς είχε ασθενήσει με κορωνοϊό, μετά από πρόσφατο ταξίδι στο Άγιον Όρος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ήταν πατέρας πέντε παιδιών.

Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του ιερέα πολλοί πιστοί εκφράστηκαν μέσω των social media με συγκινητικά λόγια και θλίψη για το χαμό του αγαπητού ιερέα. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής της ΝΔ, Στ.Καλαφάτης ο οποίος έγραψε: Καλό παράδεισο !! Δεν προλάβαμε καλε μου Πατερ Δημήτριε…

 

Η Ένωση Πολιτών Μετεώρων Πολίχνης δημοσίευσε συλλυπητήριο μήνυμα:

Καλό παράδεισο πατέρα Δημήτρη.
Μας βοήθησες, μας έδειξες πως να ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό, ήσουν πάντα δίπλα σε ότι χρειάζονταν τα Μετέωρα.
……………………………………
Σε ηλικία μόλις 58 χρονών εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή, ιερέας στη Θεσσαλονίκη μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό.
Ο πατήρ Δημήτριος, κατά κόσμον Δημήτριος Μποτίνης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί δεπαπέντε ημέρες.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στον Ναό, μετά τη λειτουργία, χωρίς όμως τη σορό, λόγω των περιοριστικών μέτρων.


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στον Ναό, μετά τη λειτουργία, χωρίς όμως τη σορό, λόγω των περιοριστικών μέτρων, να προσκυνήσουν πιστοί.

No Comments Yet

Comments are closed