Πεντάγωνο ΗΠΑ: Ο Πούτιν έχει πλέον την επιχειρησιακή δυνατότητα να επιτεθεί στην Ουκρανία

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πλέον την επιχειρησιακή δυνατότητα να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας, καθώς ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του κοντά στα σύνορα με τη γειτονική χώρα, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Πενταγώνου είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση της ρωσικής παραπληροφόρησης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προάγγελος για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην υπεράσπιση της επικράτειάς της αποστέλλοντας στο Κίεβο επιπλέον αντιαρματικό οπλισμό.

Πούτιν σε Μακρόν: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έλαβαν υπόψιν τις θεμελιώδεις ανησυχίες μας

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο μετέφερε ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις γραπτές απαντήσεις που έλαβε από την Δύση στις 26 Ιανουαρίου από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στις δικές της προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας και μετά από αυτό θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλ. Πούτιν επισήμανε κατά την διάρκεια της συνομιλίας ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις απαντήσεις τους στις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας δεν έλαβαν υπόψιν τις θεμελιώδεις ανησυχίες της Ρωσίας.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλο το φάσμα των ζητημάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας από την Γαλλία στο Συμβούλιο της ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο Μακρόν ενημέρωσε τον Πούτιν για τις προσεγγίσεις του Παρισιού στο πανευρωπαϊκό πεδίο”

Ο Πούτιν κατά την συνομιλία υπογράμμισε την σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης εκ μέρους του Κιέβου των συμφωνιών του Μινσκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι η Ρωσία και η Γαλλία τόνισαν ότι έχουν κοντινές θέσεις στο ζήτημα του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης ΚΟΣΔ) που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν