Πατέρας Δ.Κάζη: Η μεταμόσχευση θα πετύχαινε, οι Τούρκοι είχαν κάνει 2.500, επιτυχείς – Το νοσοκομείο φοβήθηκε, τον καταδίκασαν σε θάνατο

«Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να σωθεί, δεν σώθηκε. Ευτυχώς πέθανε στη Θεσσαλονίκη και όχι σε κάποιο κελί της Τουρκίας», δήλωσε ο Νίκος Διαλυνάς, δικηγόρος της οικογένειας Κάζη.

Ο Δημήτρης Κάζης είχε επιλέξει της κλινική στην Τουρκία, καθώς είχε υψηλά ποσοστά επιτυχίας. «Καθ’ υπόδειξη των αμερικανών ιατρών, οι οποίοι του είπαν ότι για την περίπτωσή του ήταν ο κατάλληλος χειρουργός».

Δύο εβδομάδες πριν από την πολυπόθητη επέμβαση, το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης τους ανακοινώνει ότι έχει εκδοθεί εξιτήριο και ότι ο Δημήτρης πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί. «Μας ανακοίνωσαν ότι ο λόγος που πρέπει να φύγουμε είναι γιατί έχουμε μπει στο στόχαστρο και ότι επίκειται η σύλληψη» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου διεθνολόγου, στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Τότε η οικογένεια του Δημήτρη Κάζη μαθαίνει για πρώτη φορά ότι ενδεχομένως να διωχθεί για εμπορία οργάνων. Αμέσως ενημερώνουν το ελληνικό προξενείο, με την βοήθεια του οποίου, ο Δημήτρης καταφέρνει τελικά να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όμως, πέντε ημέρες αργότερα, αφήνει τη τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

«Από την έρευνα την οποία κάναμε, εξακριβώσαμε ότι μια υπάλληλος, μια διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων διάβασε την ανάρτηση του Δημήτρη στο Facebook και δεν ξέρω με ποια λογική αυτό το ερμήνευσε ότι ήταν προσπάθεια εμπορίας οργάνων», λέει ο θείος του Δημήτρη, Μιχαήλ Κάζης.

Μετά το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον δικηγόρος της οικογένειας Κάζη: «αρχίσει μια ανταλλαγή e-mail ελληνικών – τουρκικών αρχών και οδηγεί στο να στοχοποιηθεί η οικογένεια από τις Τουρκικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση εμπορίας οργάνων.

 

 

 

πηγή: newsit.gr

No Comments Yet

Comments are closed