Πάσχα στο χωριό ή στην πόλη; Το «μυστικό» που κρύβει την λύση

Ιδού η απορία. Ποια θα είναι η απόφαση των μελών της επιτροπής για το σούβλισμα του οβελία;

Ο ορισμός του διλήμματος για όλες τις πλευρές. Κυβέρνηση, γιατροί, ειδικοί και φυσικά ο λαός. Η κόπωση όλων είναι δεδομένη, η ψυχολογία της κοινωνίας είναι σε χαμηλά επίπεδα και ο φόβος η ο «σεβασμός» απέναντι στον ιό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που βασανίζει πλέον, τον κόσμο είναι η επόμενη μέρα. Θα υπάρχει εργασία ; Θα υπάρχει ρευστότητα ; Η ανησυχία είναι έκδηλη και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως οι καταναλωτές δεν έχουν προχωρήσει σε αγορές παρά το ότι τα μαγαζιά λειτουργούν, έστω με click away. Οι έμποροι δηλώνουν απογοητευμένοι από την ελάχιστη αγοραστική κίνηση, γι αυτό ζητούν να επιτραπεί το click inside.
Οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Εβδομάδα και η ελπίδα όλων είναι ο τζίρος να είναι απλά ικανοποιητικός.
Το επιδημιολογικά φορτίο είναι σε υψηλά επίπεδα και η διασπορά τρομάζει τους ειδικούς, έχοντας μάλιστα τα νοσοκομεία σε υψηλές πληρότητες.
Η εξίσωση είναι δύσκολη και η απόφαση ενέχει ρίσκο καθώς οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να ανατραπεί και το αποτέλεσμα να προκαλέσει έκπληξη.
Πάσχα στο χωριό; Γιατί όχι; Όσοι μετακινηθούν μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και να τεθεί ανώτατο όριο επισκεπτών ανά σπίτι η συγκέντρωση ατόμων μόνο σε επίπεδο οικογένειας. Το σενάριο αυτό εφαρμόστηκε τις γιορτές των Χριστουγέννων και το αποτέλεσμα ήταν άκρως θετικό.
Το Πάσχα γιορτάζεται σε εξωτερικό χώρο, ειδικά αν ο καιρός το επιτρέψει οπότε η διασπορά μειώνεται αν και εφόσον βέβαια, υπάρχει κάποιος θετικός. Αν όμως, όσοι μετακινηθούν έχουν ελεγχθεί τότε το κοινό αίσθημα εκτονώνεται και η διασπορά περιορίζεται.
Πάσχα στην πόλη. Το αρνητικό σενάριο αναφέρει πως ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε σπίτια για το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να έχει κάνει τεστ και αυτό είναι εξαιρετικά πιο επικίνδυνο για ενδεχόμενη διασπορά. Αυτό το ενδεχόμενο αντιμετωπίζεται μόνο αν απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα.
Ποιο είναι το «μυστικό» που θα κρίνει την τελική απόφαση;
Ο δείκτης θετικότητας θα δώσει το σήμα το άνοιγμα των «συνόρων». Έως τότε μεσολαβούν δύο εβδομάδες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο ιός θα θα παρουσιάσει κάμψη.
Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το σήμα θα είναι θετικό για τις μετακινήσεις με όρους.
Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που απασχολεί κυβέρνηση και ειδικούς. Το άνοιγμα των συνόρων για Ευρωπαίους και μη τουρίστες από την ερχόμενη Δευτέρα προκαλεί αντιδράσεις στον εσωτερικό πληθυσμό με το επιχείρημα πως γίνεται ένας  Σέρβος να κάνει Πάσχα στην Χαλκιδική και όχι ένας Έλληνας.
Το επιχείρημα θέλει συζήτηση. Οι τουρίστες θα έρθουν στην χώρα μας πιστοποιητικό εμβολιασμού η αρνητικό τεστ.
Με τους ίδιους όρους θα μπορούσε να μετακινηθεί και ο εσωτερικός πληθυσμός;
Η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους ειδικούς…
No Comments Yet

Comments are closed