Παρασκήνια και παραπολιτικά (πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμός χωρίς δεδομένους;)

Γράφει ο «Γέρων»

Η νέα πολιτική σεζόν, την οποία σηματοδοτεί η διοργάνωση της ΔΕΘ, θα μπει με εξελίξεις.

Τώρα ανασχηματισμός θα είναι, πρόωρες εκλογές θα είναι δεν παίρνω όρκο.

Στο Μαξίμου προσπαθούν να αναγάγουν τη συζήτηση περί εκλογών στη σφαίρα της δημοσιογραφικής φαντασίας.  Υπάρχουν όμως στελέχη που αξιολογούν ήδη τα «συν» και τα «πλην» μιας τέτοιας απόφασης.

Οι υπέρμαχοι των εκλογών εισηγούνται πως οι κάλπες μπορούν να στηθούν αν η πορεία της πανδημίας λόγω και των εμβολιασμών είναι θετική, με αφήγημα την νέα εποχή για την οικονομία με άξονα και το Ταμείο Ανάκαμψης. Προσθέτουν δε πως μια ανάλογη κίνηση από την πλευρά της ΝΔ θα βρει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με εσωτερικά προβλήματα.

Όσοι δεν θέλουν να ακούν για εκλογές στο Μαξίμου παρουσιάζουν μια σειρά επιχειρημάτων και θεσμικά  και οικονομικά και πολιτικά. Λένε π.χ. πως πρέπει να γίνουν διπλές εκλογές που θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και τη λειτουργία του κρα΄τους, δύσκολα η ΝΔ θα εξασφαλίσει  ξανά 158 έδρες ή πως ο Μητσοτάκης είναι υπέρ της εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας.

Αποφάσεις δεν θα πρέπει ασφαλώς να αναμένονται ακόμα, σίγουρα μετά τις 20 Αυγούστου με βαρόμετρο και το πώς πήγαν τα τουριστικά έσοδα αλλά και την εικόνα της πανδημίας.

Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται πάντως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν, λίγο μετά τη ΔΕΘ θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.  Αυτή τη φορά φαίνεται ως ήρθε η ώρα να είναι δομικός και να μπουν στην κυβέρνηση περισσότερα πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα και λιγότεροι τεχνοκράτες.  Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις το «πείραμα» με τους τεχνοκράτες δεν πέτυχε, ενώ θα πρέπει να αμβλυνθούν και οι γκρίνιες των βουλευτών.

No Comments Yet

Comments are closed