Παρασκήνια απο το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Από τους πρώτους που έφθασαν στο χώρο του Συνεδρίου ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κωστής Μπακογιάννης ο οποίος έγινε πόλος έλξης.  Δεκάδες αυτοδιοικητικοί τον πλησίασαν να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Μπακογιάννης και Παπαστεργίου είχαν μια σύντομη συζήτηση πριν την έναρξη των εργασιών.

Συμμετοχή ρεκόρ σημειώθηκε στο φετινό συνέδριο, όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τη σταθερή παρουσία του δίπλα στην αυτοδιοίκηση και την στήριξή του.

Σύσσωμη η αυτοδιοικητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης έδωσε το παρών στο Συνέδριο.  Στην πρώτη ημέρα των εργασιών είδαμε τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Χαλκηδόνας Σταύρο Αναγνωστόπουλο, Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή, Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο, Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, Ευόσμου-Κορδελιού Κλεάνθη Μανδαλιανό και Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

Τα εύσημα του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη απέσπασε ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης καθώς ανέλαβε σύμβουλος για την διοικητική μεταρρύθμιση της Κύπρου.

Σε υψηλό επίπεδο εκπροσωπήθηκαν τα κόμματα στο Συνέδριο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους γραμματείς τους, Παύλο Μαρινάκη και Ανδρέα Σπυρόπουλο και ο ΣΥΡΙΖΑ από τον τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη.