Παραπολιτικά και παρασκήνια (απουσίες και βαθμολόγια)

Γράφει ο «Γέρων»

Ο Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει σε ταξίδι (οικογενειακό και όχι πολιτικό) στις ΗΠΑ στις 22/1 και δεν θα ψηφίσει την κα. Σακελλαροπούλου για ΠτΔ. Αρκεί λέτε το ότι αναμένεται να στείλει επιστολή με την οποία θα λέει ότι αν ήταν στην Βουλή θα την ψήφιζε, ώστε να κλείσει τις (παρα)πολιτικές και εσωκομματικές συζητήσεις που ήδη ξεκίνησαν;

Τι είναι καλύτερο; Να κάνεις μια επιλογή και όταν διαπιστώνεις ότι ήταν λάθος να την αφήνεις ή να την διορθώνεις; Σωστή η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η πρώτη δημόσια παρέμβαση του νέου Υπουργού Νότη Μηταράκη ήταν η ανακοίνωση της επιστροφής στην Τουρκία 11 παράνομων μεταναστών. Δεν ξέρω, θεωρείται επιτυχία;

Μαθαίνω πως στελέχη από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης έβαλαν το χεράκι της στην εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Κάτω από τη βάση» μου λένε πηγές από το Δημαρχιακό Μέγαρο πως έχει βαθμολογήσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κάποια στελέχη της διοίκησής του.

Για να μείνω στη διοίκηση του Δήμου, «γκρινιάζουν» ουκ ολίγα στελέχη της για τον τρόπο με τον οποίο ο Δρόσος Τσαβλής διαχειρίζεται τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Έκδηλη ήταν η αμηχανία στην Κουμουνδούρου από την πρόταση Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ που μάλιστα είχε περάσει ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα. Για αυτό και η πρώτη αντίδραση ήταν μια κριτική για το timing της ανακοίνωσης. Και μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έντυσε αντιπολιτευτικά προς την κυβέρνηση το «ναι» στην πρότασή της για την ΠτΔ αλλά τελικά εφαρμόστηκε πλήρως αυτό που είχε πει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως δύσκολα όποιο κόμμα δεν ψηφίσει θα μπορέσει να το αιτιολογήσει.

No Comments Yet

Comments are closed