Παραπολιτικά και παρασκήνια (Της… Αγίας Παρασκευής στο ΕΕΘ)

Γράφει ο «Γέρων»

Της… Αγίας Παρασκευής έγινε χθες στην κλειστή συνεδρίαση της ομάδας διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Ισχυρό Επιμελητήριο» του προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση αλλά και στο ότι παρενέβη η αστυνομία για να την διακόψει λόγω… συνάθροισης. Πρόστιμα πάντως δεν επέβαλε στους συμμετέχοντες.

Η συνεδρίαση αφορούσε την παραίτηση των 7 (από τα 9 συνολικά μέλη) της Διοικητικής Επιτροπής που προέρχονται από την παράταξη (οι άλλοι δύο είναι εξ οφίτσιο ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος που προέρχεται από την αντιπολίτευση) κάτι που είχε συζητηθεί ξανά στην ομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήσεις για να γίνουν ξανά εκλογές είχαν καταθέσει, όπως είχε ζητηθεί από τον Ζορπίδη, ο γενικός γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκος και ο οικονομικός επόπτης Κώστας Ιακώβου.

Χθες όμως δεν υπήρξε ανάλογη προθυμία για παραιτήσεις ενώ από όσους διαφώνησαν με αυτό ήταν, όπως πληροφορούμαι, και ο α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Ηλιάδης. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτά τα τρία ονόματα καθώς εμφανίζονται ως ισχυροί παίκτες στις εξελίξεις διαδοχής του Ζορπίδη.

Που, κακά τα ψέματα, είναι αυτές που προκαλούν και τις διαφωνίες και εντάσεις την ομάδα της διοίκησης. Τα περί αντιδράσεων για το ρόλο των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ ή για σύγκλιση του Ζορπίδη με τον μεγάλο του αντίπαλο Χρήστο Νικολόπουλου δεν αρκούν για τον… Δράκο του παραμυθιού.

Την ώρα όμως που κάποιοι ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα των παραιτήσεων έγινε η αστυνομική επέμβαση και έτσι όλα έμειναν στον αέρα. Ποιός λέτε να ενημέρωσε; Κάποιους που ήθελε να συνεχιστεί ή να διακοπεί η συνεδρίαση;

Θέμα πάντως αμφισβήτησης στον πρόεδρο του ΕΕΘ δεν τέθηκε καθώς το ξέκοψαν εξ αρχής στελέχη της παράταξης και ουδείς διαφώνησε. Από εκεί και πέρα τα… ωραία αναμένεται να συνεχιστούν στην παράταξη της διοίκησης καθώς οι διάφορες ομάδες παίρνουν θέση για τη μάχη διαδοχής και ανάδειξης του νέου επικεφαλής που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές.

 

No Comments Yet

Comments are closed