Παραπολιτικά και παρασκήνια (τα γενέθλια του Ζέρβα, οι αλλαγές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και η πολιτική μάχη στα δυτικά)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα για πρώτη φορά υπό την νέα, ανανεωμένη κατά 75%, σύνθεσή της η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί θα επιβεβαιωθεί και τυπικά η επανεκλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Μαθαίνω όμως πως σήμερα, στο περιθώριο αυτής της συνεδρίασης, είναι πιθανό να “κλειδώσει” και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Στα παραπολιτικά πηγαδάκια ήδη ακούγεται το όνομα ενός έμπειρου κομματικού στελέχους που στο παρελθόν έχει βρεθεί σε υψηλές θέσεις στην ΟΝΝΕΔ και στην τοπική ΝΔ.

Η Πειραιώς θα πρέπει επίσης να βρει τον διάδοχο του Κώστα Φωτίου, που οδεύει σε αυτοδιοικητικούς δρόμους, στη θέση του γραμματέα Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος.

Στην Πολίχνη θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και στις 11:30 θα περιοδεύσει στην κεντρική πλατεία της περιοχής και στην τοπική αγορά. Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει έμφαση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης όπου τα πάει πολύ καλά κάτι που προβληματίζει έντονα τη ΝΔ και για αυτό αναζητεί υποψηφίους απο την περιοχή για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της. Η επιλογή του αντιδημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μανόλη Ιωαννίδη και η επιστροφή του εκ Συκεών Γιώργου Ορφανού στο ψηφοδέλτιο είναι ενδεικτική.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία το 2019 εκλέχθηκε με το ΜΕΡΑ25 και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές και έτσι έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που οι περισσότεροι δεν ξέρουν είναι πως στο παρελθόν ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πανοράματος, με ποιον άλλον, με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Στο “Canteen” κέρασε για τα γενέθλιά του μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος δέχθηκε τις ευχές της διαπαραταξιακής παρέας που συγκεντρώθηκε. Νωρίτερα οι συνεργάτες του του έκαναν έκπληξη με την πρώτη τούρτα γενεθλίων.  Χθες το βράδυ, έσβησε τα 58 κεράκια, μαζί με δημοτικούς συμβούλους της διοίκησής του και συνεργάτες του στο “Boheme”.