Παραπολιτικά και παρασκήνια (παραιτήσεις και στηρίξεις)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

H θεσσαλονικιά επικοινωνιολόγος Κατερίνα Σταμούλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλλαγές επίκεινται σε κυβερνητικές θέσεις και στη Θεσσαλονίκη.  Δεν θα αφορούν αρνητικές αξιολογήσεις του έργου των επικεφαλής αλλά τις αναγκαστικές παραιτήσεις όσων θέλουν να πολιτευθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σημειώνω πως υποψήφιοι βουλευτές στη Θεσσαλονίκη που ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις ως επικεφαλής φορέων-οργανισμών είναι οι: Δημήτρης Σταμάτης, πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Βίκυ Νάκου, πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος «Αττικό Μετρό» και Αναστασία Τσαμπαζλή, πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο μόνος θεσσαλονικιός στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ είναι η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Αν και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μαθαίνω ότι θετικά βλέπουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Νυφούδη στις δημοτικές εκλογές του 2013 για το Δήμο Θεσσαλονίκης.  Έτσι και αλλιώς θα πάνε σε μη κομματική επιλογή.

Στο ΚΙΝΑΛ, που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, η Θεσσαλονίκη θα είναι αναμφίβολα το «προπύργιο» του υποψηφίου προέδρου Χάρη Καστανίδη καθώς είναι η εκλογική του περιφέρεια.  Ο έτερος βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιώργος Αρβανιτίδης στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ η θεσσαλονικιά ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έχει ταχθεί στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η διάσπαση του χώρου του ΚΙΝΑΛ στις δημοτικές εκλογές του 2019 αποτυπώνεται και στις εσωκομματικές.  Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης που προέρχονταν από το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν διαφορετικούς υποψηφίους: ο Σπύρος Βούγιας, που είχε και την επίσημη στήριξη, τάσσεται κατα πληροφορίες πλέον κοντα στην υποψηφιότητα Παπανδρέου ενώ ο Πέτρος Λεκάκης, που κατέβηκε ανεξάρτητος, στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Kάποιοι «βλέπουν» τον Θοδωρή Ζαγοράκη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.  Θα στοιχημάτιζα ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μετά και τις εξελίξεις και αποφάσεις του στην ΕΠΟ.