Παραπολιτικά και παρασκήνια (ώρα ανασχηματισμού για την κυβέρνηση)

Γράφει ο «Γέρων»

Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα, τραγουδούσε ο Βασίλης Τσιτσάνης και αυτοί οι στίχοι φαίνεται να ακούγονται και από το Μέγαρο Μαξίμου για τον πολυθρύλητο κυβερνητικό ανασχηματισμό.  Το πρώτο ουσιαστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκης διότι αυτός του καλοκαιριού ήταν οριακά «διορθωτικές κινήσεις».

Αυτός λέγεται θα είναι πιο γενναίος και σε ορισμένα σημεία και δομικός.  Κορυφαίοι υπουργοί θα μετακινηθούν αλλά δεν θα αποχωρήσου από την κυβέρνηση.  Αποχωρήσεις υπουργών θα είναι στα μη πρωτοκλασάτα υπουργεία.  Αρκετοί βουλευτές θα μπουν στο σχήμα κυρίως σε θέσεις υφυπουργών.  Αυτό θα είναι το πολιτικό στίγμα και όχι οι τεχνοκράτες ή οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ…

Η επιλογή συνδυάζεται και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές καλοκαιριού.  Το κυβερνητικό σχήμα δηλαδή να είναι και σχήμα πολιτικής μάχης.  Αυτές όπως και να γίνει, δεν τις δίνουν οι τεχνοκράτες αλλά οι πολιτικοί.

Για το χρόνο της ανακοίνωσης ακούγονται πολλά.  Από τις επόμενες ώρες ως μετά την ολοκλήρωση του νέου έκτακτου lockdown που θα συμπέσει και με την κανονική έναρξη των εμβολιασμών.  Όπως και να έχει για την κυβέρνηση είναι ώρα ανασχηματισμού.

Σε ότι αφορά τα ονόματα των νέων κυβερνητικών μελών αναζητήστε τα σε νέους βουλευτές.  Ακόμη και σε πρωτοεκλεγέντες ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει στίγμα ανανέωσης και αξιοποίησης νέων και άφθαρτων προσώπων.

Από τη Βόρεια Ελλάδα ακούω π.χ. τα ονόματα του στενού του συνεργάτη (ήταν διευθυντής στο γραφείο Τύπου της ΝΔ) Μακάριου Λαζαρίδη που είναι βουλευτής Καβάλας και του Τάσου Χατζηβασιλείου, του γνωστού διεθνολόγου, βουλευτή Σερρών και της στενής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη «δύσκολη» για τον ίδιο Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μελετά καλά την ανθρωπογεωγραφία και το όνομα που ακούγεται όλο και περισσότερο στα σενάρια είναι της Άννας Ευθυμίου, γνωστής εργατολόγου και νεοεκλεγείσας βουλευτού στην Α’ περιφέρεια.

No Comments Yet

Comments are closed