Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι νέοι αντιπεριφερειάρχες, οι παραιτήσεις στη ΝΔ και οι υποψηφιότητες στην Α’ Θεσσαλονίκης)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Αναβάθμιση της Εύας Καϊλη, που στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, σχεδιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί την Τετάρτη ο νέος γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.  Έχει ενδιαφέρον ποιους κομματικούς θα επιλέξει να συναντήσει. Θυμίζω πως στη Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης, που έχει να συνεδριάσει προ αμνημονεύτων χρόνων, έχει παραιτηθεί η αν. διευθύντρια Νατάσα Ασπρούτσου αλλά παραίτηση έχει υποβάλει και ο διευθυντής Θόδωρος Καλίτσης, που ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Αλήθεια, στη ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν εκτίμησαν πως θα έπρεπε να εκδώσουν έστω μια ανακοίνωση καταδίκης των απειλών προς τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊώαννου και συμπαράστασής του;

Ο Γιώργος Κυριλλίδης γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ξέρω ότι πολλές φορές σας έχω γράψει για τη νέα διοίκηση στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης αλλά πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για αλλαγές. Δύο ονόματα σημειώστε: Βασίλης Γεωργιάδης και Στέλιος Τσομαρίδης.

Ως τον Μάιο του 2024 έχουμε ακόμη δρόμο αλλά οι επόμενες ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό.  Ήδη ακούγονται πιθανά ονόματα καθώς η ανανέωση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα είναι μεγάλη.  Έχω ακούσει αυτά της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου και του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου.  Έχουμε όμως ακόμη μακρύ δρόμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Ασλανίδης θα διαβάσατε πως ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για το δήμο Παύλου Μελά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακούγεται πως τον ίδιο δρόμο, από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης στον πρώτο, θα ακολουθήσει και ο Σωτήρης Μπάτος που θα κατέβει στο Δήμο Ωραιοκάστρου εκεί όπου θήτευσε ως δήμαρχος για πολλά χρόνια ο πατέρας του, Νίκος.

Αυτό δημιουργεί εν πολλοίς μια εικόνα και για το νέο διοικητικό σχήμα που θα ανακοινώσει τις επόμενες ο Απόστολος Τζιτζικώστας.  Μου λένε πως αμετακίνητοι είναι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πάρις Μπίλας, Αθηνά Αηδονά και Κώστας Γιουτίκας και πως έρχονται αλλαγές για τους Μήττα, Ασλανίδη, Μπάτο και Αβραμίδη.  Νέα πρόσωπα θα είναι μεταξύ άλλων οι Αλέξανδρος Θάνος, Σωκράτης Δωρής και Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Από την Περιφέρεια στην κεντρική πολιτική σκηνή προσανατολίζονται επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. Ειδικά στη Χαλκιδική που θα είναι υποψήφιος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος το γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα έχει ενδιαφέρον.

Αληθεύει ότι στο Μαξίμου θα ήθελαν υποψήφιους βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης τους μακρόβιους και επιτυχημένους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πυλαίας-Χορτιάτη; Λάζαρος Κυρίζογλου και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης πάντως έχουν δηλώσει εδώ και καιρό πως η επόμενη υποψηφιότητά τους θα είναι και πάλι αυτοδιοικητική για την επανεκλογή τους στους δήμους τους.