Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, οι μεταγραφές στελεχών και οι παραιτήσεις για τις εκλογές)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Συνεργάτες του MyPortal.gr που παρακολούθησαν τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, μου μεταφέρουν πως οι μεγαλύτερες ήταν των Γιώργου Παπανδρέου και Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.  Πληροφορούμαι πως θα αδράξει την ευκαιρία για να παρακολουθήσει και αγώνα του Άρη, της αγαπημένης του ομάδας.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης για τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος του δρόμου Θέρμη-Γαλάτιστα.

Έχουμε ως τότε αρκετό καιρό βέβαια αλλά πηγές μου από το Μαξίμου μου λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου.  Αφορμή η ορκωμοσία αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δικαστών αν και στο πρόγραμμά του θα επισκεφθούν και άλλες δραστηριότητες.

Παραιτήσεις γενικών γραμματέων επίκεινται ώστε να μπορούν να πολιτευθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές.  Μεταξύ αυτών η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και η γενική γραμματέας Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου που θα πολιτευτεί στις Κυκλάδες.

Στο ειδικό χώρο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή θα εγκατασταθεί από τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη που θα αναλάβει σύνδεσμος μεταξύ Μαξίμου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  Ήδη έχει προγραμματίσει τα πρώτα ραντεβού, που στην πολιτική πιάτσα είναι γνωστά και ως «μασάζ».

Για να τα λέμε και όλα ασφαλώς ήταν επιτυχία του Σταύρου Καλαφάτη το ότι τελικά, παρά την αρχική πρόβλεψη του  νομοσχεδίου του ΥΠΑΝ η δεν αφαιρείται η αρμοδιότητα για την αξιολόγηση προτάσεων για χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο.  Όμως από τις νέες προκηρύξεις και μετά αυτές θα αφορούν προϋπολογισμούς από 1 ως 3 εκατομμύρια Ευρώ, αρμοδιότητα που είχαν οι περιφέρειες, και όχι από 3 έως 50 που είχε ως σήμερα.

Συνεχίζει να στελεχώνει το πολιτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη η Μαρία Σπυράκη που ετοιμάζεται για τη βουλευτική της υποψηφιότητα στην Α’ περιφέρεια.  Πηγές μου λένε μάλιστα ότι πρόσφατα έκανε και μεταγραφή έμπειρου στελέχους που ήταν πολλά χρόνια στο επιτελείο γαλάζιου βουλευτή της Θεσσαλονίκης.

Έχει κλειδώσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές με αρχή από αυτές του 2024.  Δεν χρειάζεται νομίζω να εξηγήσω γιατί σε αυτήν δεν θα είναι, όπως λένε οι πληροφορίες,  οι Γιώργος Κύρτσος και Θόδωρος Ζαγοράκης.