Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι εκδηλώσεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Εκλογές τον Σεπτέμβριο “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επισημάνθηκε και στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή υπό την νέα γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.  Έτσι τονίστηκε η ανάγκη προεκλογικής ετοιμασίας και ετοιμότητας ενώ “πάγωσε” κάθε κίνηση για τις αυτοδιοικητικές του 2023.

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης απο τα νέα ονόματα που ακούγονται ειναι του καθηγητή του ΑΠΘ Άρη Στυλιανού, της δικηγόρου Νεκταρίας Αγγελάκη, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου αλλά και του Χρήστου Ρόκκου.

Ο αν. εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξανδρος Νικολαϊδής, που είχε “κλειδώσει” μια θέαση στο ψηφοδέλτιο, εσχάτως ακούγεται και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης.  Ο νέος πρόεδρος Ζήσης Ιωακείμοβιτς σήμερα θα έχει σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος και αύριο με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής απο τη Θεσσαλονίκη και τους επικεφαλής των νέων γραμματειών της Διοικούσας Επιτροπής.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή προγραμματίζει την πρώτη της εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο “Καραπάντσειο” στους Αμπελόκηπους.  Θα αφορά τις smart cities και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.  Συμβολική βεβαίως και η επιλογή της περιοχής πραγματοποίησης της πρώτης εκδήλωσης της ΝΔ Θεσσαλονίκης καθώς είναι δεδομένο η προτεραιότητα που θέλει να δώσει στα δυτικά.

Θα προηγηθεί η εκδήλωση της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ την προσεχή Πέμπτη με θέμα τις υποδομές που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.  Θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης και εκπρόσωποι εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Νίκος Κουρέτας, ο διευθύνων σύμβουλος της “Εγνατία Οδός” Κώστας Κουτσούκος κ.ά.